Είχε γίνει καταγγελία

Χίος: Πρόστιμο στη μοναδικό κάτοικο του χωριού γιατί δεν είχε τσιπάκια στα σκυλιά της!

Μετά από σχετική καταγγελία, περιπολικό της αστυνομίας πήγε στο χωριό Ανάβατος της Χίου και επέβαλε πρόστιμο στη μοναδική κάτοικο του χωριού Σμαράγδα Παπαστυρλιανού, γιατί τα τέσσερα σκυλιά που κατοικούν στο χωριό -και θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν και αδέσποτα μιας και κυκλοφορούν ελεύθερα- δεν φέρουν ηλεκτρονική σήμανση, δηλ. το γνωστό «τσιπάκι»!

Όπως γράφει η σελίδα alithia.gr, η Σμαράγδα Παπαστυλιανού είναι η μοναδική κάτοικος του Αναβάτου γνωστού και ως «Μυστρά του Αιγαίου». Η ίδια από επιλογή μένει μόνη της στην ερημιά, παρέα με τα τέσσερα σκυλιά της, πρώην αδέσποτα που περιμάζεψε και υπεραγαπά, όπως αγαπά και όλα τα ζώα, που φροντίζει.

Όπως λέει η κυρία Παπαστυλιανού, έφτασε στο χωριό της περιπολικό της Αστυνομίας, μετά από καταγγελία όπως της είπαν οι Αστυνομικοί μέλους Φιλοζωϊκού Συλλόγου και της γνωστοποίησαν ότι είναι παραβάτης επειδή τα 4 σκυλιά της δεν είναι εμβολιασμένα και δεν έχουν τσιπάκια!

Με επισκέφθηκε μια κυρία - είπε η Σμαράγδα Παπαστυλιανού - και της είπα ότι τα σκυλιά τα εμβολίαζε μέχρι πρότινος ένας βοσκός και μόλις θα τον ξανάβλεπα θα του έλεγα να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό. Επίσης της είπα ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο για να πάνε τα σκυλιά στον Κτηνίατρο για τσιπάκια, και προσφέρθηκε να με διευκολύνει στέλνοντας μου αυτοκίνητο. Αντ' αυτού μου έστειλαν το 100!!!

Ας σημειωθεί ότι το πρόστιμο, που έβαλαν στην Σμαράγδα ισοδυναμεί με την ετήσια σύνταξη της !

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Χίου Νίκος Καρασούλης, που χαρακτήρισε το γεγονός «απαράδεκτο» ενώ δήλωσε πως θα υπάρξει μέριμνα ώστε να επιλυθεί το θέμα.

Με ανακοίνωσή του, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου σημειώνει πως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν.

Το χωριό Ανάβατος

Πληροφορίες: alithia.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.