Χίος: Ψώρα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης – Απομονώθηκαν οι ασθενείς και ακολουθούν θεραπεία

Χίος: Ψώρα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης – Απομονώθηκαν οι ασθενείς και ακολουθούν θεραπεία

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, έπειτα από τον εντοπισμό 4 αλλοδαπών ατόμων, που κρατούνται στα υπερπλήρη κρατητήρια του Α.Τ. Χίου, με συμπτώματα ψώρας.

Τα περιστατικά προκάλεσαν την ανησυχία των Αστυνομικών που έπειτα από την επιβεβαίωση της ασθένειας απευθύνθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να λάβουν εντολές για την κατάλληλη αγωγή και τα μέτρα προστασίας ώστε τα κρούσματα να μην αυξηθούν.

Ανώτερο στέλεχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι τα άτομα που εντοπίστηκαν με ψώρα απομονώθηκαν σε άλλο χώρο του κτιρίου, μακριά από τους υπόλοιπους κρατουμένους.

«Μετά την επικοινωνία μας με το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουμε λάβει οδηγίες για την θεραπεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί κι εδώ και 3 ημέρες την εφαρμόζουμε πιστά, χορηγώντας σε αυτά τα άτομα τα φάρμακα που μας έχουν σταλεί. Παράλληλα προμηθευτήκαμε από Μη Κυβερνητική Οργάνωση νέα κλινοσκεπάσματα καθώς και καθαρά εσώρουχα που θα πρέπει να φοράνε αυτά τα άτομα. Πιστεύουμε ότι τα κρούσματα θα αντιμετωπιστούν επιτυχώς ώστε και οι Αστυνομικοί να είναι ασφαλείς και να μην υπάρξει επέκταση στους υπόλοιπους κρατουμένους», ανέφερε το ίδιο στέλεχος σε δηλώσεις του, καθησυχάζοντας τους αστυνομικούς υπαλλήλους που εύλογα ανησυχούν για τυχόν μετάδοση της δερματικής ασθένειας στους ίδιους και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους. 

Πηγή: Politischios

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter