Χίος: Το «Νήσος Σάμος» με 332 επιβάτες κόλλησε στα αβαθή – Ταλαιπωρία και σε άλλα πλοία (Video)

Χίος: Το «Νήσος Σάμος» με 332 επιβάτες κόλλησε στα αβαθή – Ταλαιπωρία και σε άλλα πλοία (Video)

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο νησί της Χίου από το βράδυ της Τετάρτης είχαν ως αποτέλεσμα το πλοίο «Νήσος» όχι μόνο να μην καταφέρει να δέσει στο λιμάνι αλλά κατά τη διαδικασία επικάθησε σε αμμώδη αβαθή.

Το πλοίο πάλευε να δέσει στο λιμάνι του νησιού από τις 5 τα ξημερώματα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τελικά, με τη βοήθεια ρυμουλκού αποκολλήθηκε το επιβατηγό οχηματαγωγό και το πλοίο αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία πρόσδεσης, προκειμένου να αποβιβάσει τους επιβάτες για τη Χίο.

Το “Νήσος Σάμος” αναμένεται να επιθεωρηθεί και μετά από βεβαίωση του παρακολουθούντα νηογνώμονα θα αναχωρήσει προς εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.

Στο πλοίο με 86 άτομα πλήρωμα, επιβαίνουν 332 επιβάτες 104 φορτηγά 83 ΙΧ και 18 δίκυκλα.

Ταλαιπωρία και στο Champion Jet 2

Ωστόσο, η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό σε μία ημέρα με υψηλή ένταση των ανέμων στα πελάγη ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που δεν υπήρξε σχετική σύσταση ή απαγορευτικό απόπλου. Ταλαιπωρία και για τους επιβάτες στο Champion Jet 2 που βρίσκεται ανοιχτά της Σύρου. Όπως περιγράφει επιβάτης του πλοίου, μιλώντας στο documentonews.gr, η ταλαιπωρία ξεκίνησε από τη στιγμή που το πλοίο βγήκε από το λιμάνι του Πειραιά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να δείχνουν ευθύς εξαρχής τα «δόντια» τους. Και φυσικά παραμένει μυστήριο τι θα έχει συμβεί και στα γκαράζ.

Με αυτές τις συνθήκες παραμένει απορίας άξιον εάν θα έπρεπε να έχει τεθεί έστω μερικό απαγορευτικό απόπλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter