Χίος: Το ξέσπασμα του Μητροπολίτη κατά των προσφύγων και τα δάκρυα όταν ακούει σε τεριρέμ το «Μακεδονία Ξακουστή» (Video)

Χίος: Το ξέσπασμα του Μητροπολίτη κατά των προσφύγων και τα δάκρυα όταν ακούει σε τεριρέμ το «Μακεδονία Ξακουστή» (Video)

Επίθεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές που στηρίζουν τη δημιουργία τεμένους εξαπέλυσε από άμβωνoς στο Πυργί, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

 Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το τοπικό site, Politischios.gr, η τακτική αυτή είναι προσφιλής στον ιερέα και δημιουργεί δυσφορία και αποστροφή στους απλούς πιστούς που επισκέπτονται την εκκλησία.

Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα

“Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα”. Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία “ξεσπάσματα” του Μητροπολίτη Μάρκου στο Πυργί και καλούσε μάλιστα και τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους.

Ακολουθώντας ακραία φρασεολογία και μεγαλοστομίες που θυμίζουν κατά πολύ τον Άνθιμο Θεσσαλονίκης και τον Αμβρόσιο Καλαβρύτων, ο Μητροπολίτης Χίου έχει πετύχει, να δημιουργήσει τέτοια σύγχυση και προβληματισμό στο μετριοπαθές ποίμνιο του και να αντιμετωπίζεται με εξαιρετική συστολή.

Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες

Από την Καλαμωτή όπου καταφέρθηκε ενάντια στον υπουργό Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση της προσευχής, μέχρι τον Άγιο Αιμιλιανό, ο κ. Μάρκος ξεσπάθωσε εναντίον όλων: του συμφώνου συμβίωσης, των ομοφυλόφιλων, των προσφύγων. “Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες” είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο λέγοντας για τους δημάρχους, “Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας”.

Σοκαρισμένοι πολλοί πιστοί μιλώντας στο Politichios.gr σημειώνουν “ένας πνευματικός ηγέτης πρέπει να ενώνει το ποίμνιο του όχι να το χωρίζει να το διχάζει και να στρέφεται με μίσος ενάντια σε οτιδήποτε διαφορετικό”. Θυμίζουμε άλλωστε πως ο εν λόγω ιερέας είχε εκδώσει εγκύκλιο με την οποία απαγόρευε στους πιστούς τη γιόγκα.

Όπως σημειώνει η χιώτικη ιστοσελίδα, κύκλοι από τα γραφεία των δυο βουλευτών του νησιού, Μηταράκη και Μιχαηλίδη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον Μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. “Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο Μητροπολίτης”, αναφέρουν σημειώνοντας πως είναι τέτοια η δυσφορία των βουλευτών που στο εξής θα αποφεύγουν τις συναντήσεις.

Πάντως ο κ. Μάρκος δακρύζει όταν ακούει το «Μακεδονία Ξακουστή» σε ρυθμό τεριρέμ από τους ιεροψάλτες και υπογράφει τη μη εκχώρηση του ονοματος…Δείτε τα βίντεο από τον Politischios.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter