Χίος: Χιλιάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι στο δρόμο για τον πόλεμο της κυβέρνησης – Έκρυθμη η κατάσταση (Video-Photos)

Χίος: Χιλιάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι στο δρόμο για τον πόλεμο της κυβέρνησης – Έκρυθμη η κατάσταση (Video-Photos)

Χιλιάδες κάτοικοι της Χίου βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργίας υπερδομής στο Αίπος, με αφορμή και τα χθεσινή γεγονότα.

Από τις 11 το πρωί της Τρίτης πλήθος κόσμου πλημμύρισε την κεντρική πλατεία του νησιού με κύριο αίτημα να ακυρωθεί η δημιουργία υπερδομής στο Αίπος, όπως αναφέρει το politischios.gr.

Κάτοικοι και αιρετοί, χειροκρότησαν την στάση των κατοίκων του νησιού απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας των ΜΑΤ, καταδικάζοντας την για πρώτη φορά χρήση βίας, από την Κυβέρνηση.

Οι συγκεντρωμένοι, ανέφεραν ότι με κάθε τρόπο θα αντιπαλέψουν τις αποφάσεις που δεν έλαβαν καθόλου υπόψη την γνώμη της τοπικής κοινωνίας αλλά και του ανώτατου αποφασιστικού οργάνου, δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Μάλιστα άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ζητώντας κυρίως από τους επαγγελματίες, να μη συνεργαστούν με κανένα τρόπο με την κυβέρνηση για τη δημιουργία μίας τέτοιας δομής.

Τα επεισόδια που ξέσπασαν από την Δευτέρα το βράδυ στο νησί συνεχίστηκαν και τις πρωινές ώρες της Τρίτης με τους κατοίκους του νησιού να καταγγέλλουν μία άνευ προηγουμένου αστυνομική επιχείρηση που περιελάμβανε εκτεταμένη χρήση χημικών, βίας και επίδειξη ισχύος από τις αστυνομικές δυνάμεις που κατέκλυσαν το νησί.

Μετά τα επεισόδια στο λιμάνι των Μεστών που είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Χίου να καταλήξει λιπόθυμος στο Νοσοκομείο, οι μάχες συνεχίστηκαν στη διασταύρωση του δρόμου Πιτυούς με την Ε.Ο. Χίου – Βολισσού, εκεί όπου οι κάτοικοι είχαν στήσει οδοφράγματα με πέτρες, λάστιχα και μηχανήματα του Δήμου Χίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν επί ώρα με τους κατοίκους, οι οποίοι τελικά υπό την πίεση και τη ρίψη χημικών υποχώρησαν με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 9 το πρωί οι δυνάμεις των ΜΑΤ να μπορέσουν να εγκατασταθούν στο 17ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού.


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter