Χιούστον – Πλημμύρες: Έκκληση για διάσωση ζώων (Photos + Video)

Χιούστον – Πλημμύρες: Έκκληση για διάσωση ζώων (Photos + Video)

Έχασαν τις περιουσίες τους και καλούνται να ζήσουν υπό αντίξοες συνθήκες σε προσωρινά καταφύγια. Κάποιοι από τους πλημμυροπαθείς στο Τέξας δεν πρόλαβαν να πάρουν κανένα από τα προσωπικά τους είδη στην προσπάθειά τους να εκκενώσουν έγκαιρα τα σπίτια τους. Όμως φρόντισαν να πάρουν μαζί τους το κατοικίδιό τους.

Μετά το πέρασμα του Χάρβεϊ, φωτογραφίες και βίντεο με τους πλημμυροπαθείς να κρατούν στην αγκαλιά τους μια γάτα, ένα σκύλο ή ένα κλουβί με πουλιά, βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

“Σχεδόν όποιος βγαίνει από σωστική λέμβο μεταφέρει έναν σκύλο ή μια γάτα”, λέει η Μόνικα Σμιτ, διευθύντρια της οργάνωσης Houston Humane Society.

Μετά τον τυφώνα Κατρίνα το 2005, τα σωστικά συνεργεία επισήμαναν την αναγκαιότητα οι κάτοικοι που εκκενώνουν τα σπίτια τους να παίρνουν μαζί τους τα κατοικίδιά τους γιατί στη Νέα Ορλεάνη κάποιοι, με κίνδυνο τη ζωή τους, αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα νοικοκυριά τους ώστε να μην τα αφήσουν πίσω τους.

Οι αρχές χρειάστηκε να συμπεριλάβουν τα κατοικίδια στις οδηγίες που εξέδωσαν για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Πρόληψη της Κακοποίησης Ζώων.

Ωστόσο το βράδυ της Κυριακής προκλήθηκε αναστάτωση και υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις από πλημμυροπαθείς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το συνεδριακό κέντρο του Χιούστον, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο καταφύγιο.

Δεκάδες άνθρωποι με τους σκύλους τους που έφθασαν εκεί ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούσαν να τους πάρουν μέσα μαζί τους ή ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν ήταν διαθέσιμες για να τα φροντίσουν. Ανάμεσά τους και η 27χρονη Ροζάνα Νατζέρα, η οποία μαζί με τον σύζυγό της έκαναν εκ περιτροπής “βάρδιες” για να κρατούν παρέα μέσα στην βροχή στον σκύλο τους που έτρεμε.

Το πρωί της Δευτέρας επιτράπηκε η είσοδος σε συγκεκριμένο χώρο που παραχωρήθηκε στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου όπου τα κατοικίδια τοποθετήθηκαν μέσα σε κρεβατάκια σκύλων δίπλα στους ιδιοκτήτες τους.

Οι αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσαν ότι οι πλημμυροπαθείς με τα κατοικίδιά τους είναι ευπρόσδεκτοι στα καταφύγιά του, τα οποία συνήθως τοποθετούνται σε κλουβιά ή φιλοξενούνται από συνεργαζόμενες οργανώσεις.

Το Καταφύγιο Ζώων BARC του Χιούστον την Δευτέρα ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι θα διαθέσει ένα τρέιλερ για να φιλοξενήσει τα κατοικίδια εκείνα στα οποία δεν επιτράπηκε η είσοδος σε ένα από τα καταφύγια.

Ο Χάρβεϊ εξακολουθεί να απειλεί χιλιάδες άλλα ζώα.

Οργανώσεις διάσωσης των ζώων–πολλές εκ των οποίων ανίκανες να φθάσουν στις πληγείσες περιοχές εξαιτίας των πλημμυρών και των αποκλεισμένων δρόμων–ανακοίνωσαν ότι θα χρειαστούν μέρες μέχρι να διακριβωθεί ο ακριβής απολογισμός.

Στη διάρκεια του Κατρίνα εκτιμάται ότι 250.000 σκύλοι και γάτες είτε εκτοπίστηκαν, είτε πνίγηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν πολλές απώλειες όταν υποχωρήσουν τα νερά”, λέει η Τζένιφερ Γουίλιαμς, η πρόεδρος της οργάνωσης για την βοήθεια αλόγων Bluebonnet Equine Humane Society στο Τέξας.

“Διαβάζω ιστορίες στο Facebook για αποκλεισμένα άλογα και για άλογα που απεγκλωβίστηκαν από πλημμυρισμένους στάβλους”, συμπληρώνει.

Εκατοντάδες ζώα σε καταφύγια από το Κόρπους Κρίστι μέχρι το Λα Πόρτε του Τέξας απομακρύνθηκαν πριν ενσκήψει ο Χάρβεϊ–κάποια από αυτά μάλιστα μεταφέρθηκαν πολύ μακριά, όπως στην Ατλάντα.

Το παράρτημα της φιλοζωϊκής Humane Society στο Χιούστον θα μεταφέρει τα 300 ζώα που φιλοξενεί στα καταφύγιά της σε άλλες περιοχές όταν υποχωρήσουν τα νερά ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων.

Σε εθνικό επίπεδο, η οργάνωση έχει στείλει ομάδα διάσωσης για τα κατοικίδια στο Τέξας Σίτι που έχει πληγεί περισσότερο.

“Δέχονται τόσο πολλά τηλεφωνήματα για διασώσεις ζώων. Είναι από ανθρώπους που έμειναν πίσω μαζί με τα ζώα τους, από κάποιους που τα άφησαν πίσω και θέλουν τώρα να πάει κάποιος να δει τι κάνουν και καταγγελίες για ζώα που είναι δεμένα ακόμα σε αυλές σπιτιών”, λέει η Κέιτι Τζαρλ, η διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στο Τέξας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση φιλοξενούνται αμέτρητες εκκλήσεις, ανάμεσά τους και μια που αφορούσε έναν σκύλο δεμένο σε ένα στύλο περιστοιχισμένος από νερό, ο οποίος στη συνέχεια διασώθηκε.

Στον Ζωολογικό Κήπο του Χιούστον, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε ιατρικό κέντρο που εκκενώθηκε, πλημμύρισαν κάποιοι από τους χώρους φιλοξενίας των ζώων, ωστόσο τα ζώα είχαν προλάβει τα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους με ασφάλεια. Μια ομάδα από 30 ανθρώπους παραμένει πάντως στους χώρους του Κήπου για να διασφαλίσει την ασφάλεια των 6.000 ζώων του.






https://www.youtube.com/watch?v=CuSf6z6dEv4

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter