Χλιδάτοι και φιλάνθρωποι εφοπλιστές με δανεικά και αγύριστα (Photos)

Χλιδάτοι και φιλάνθρωποι εφοπλιστές με δανεικά και αγύριστα (Photos)

Χλιδάτα πάρτι, πανάκριβα αυτοκίνητα και ζωή γεμάτη «τόλμη και γοητεία» που προβάλλεται προκλητικά απαστράπτουσα στα εξώφυλλα ιλουστρασιόν εντύπων. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των ζάπλουτων Ελλήνων που όσο πιο ζάπλουτοι είναι τόσο πιο μεγάλα είναι τα θαλασσοδάνεια που κρύβονται στο παρασκήνιο των πολύπλευρων δραστηριοτήτων τους…

Παιδιά από… τζάκι, πλαισιωμένα σε δημόσιες εμφανίσεις τους από αιθέριες υπάρξεις, οι γνωστοί στρατηγικοί κακοπληρωτές, στην πλειονότητά τους εφοπλιστές τεράστιας οικονομικής επιφάνειας, την ίδια στιγμή που προβάλλουν το πασπαλισμένο με χρυσόσκονη λαϊφστάιλ τους απολαμβάνουν την εύνοια των διοικήσεων της Τράπεζας Πειραιώς, επί Σάλλα κατά το παρελθόν και επί Μεγάλου σήμερα.

Και ενώ τα δάνειά τους «κουρεύονται» ακόμη και κατά 90%, ο κόσμος που βλέπει την περιουσία του να εκποιείται για ελάχιστα χρέη ταΐζεται με εικόνες καλής ζωής και φιλανθρωπίας. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που δήθεν αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους συνεχίζουν να αυξάνουν την περιουσία τους, ενώ μέρος του Τύπου «καθαρίζει» τα κακώς κείμενα εμφανίζοντάς τους άλλοτε ως αλληλέγγυους προς τους φτωχούς και άλλοτε ως μπον βιβέρ της υψηλής κοινωνίας.

Ο συλλέκτης αυτοκινήτων

Ενδεικτικότερο ίσως παράδειγμα είναι εκείνο του Κρίτωνα Λεντούδη. Γνωστός ως συλλέκτης ακριβών αυτοκινήτων, τη στιγμή που «κουρεύονται» δάνειά του εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να αγοράζει αυτοκίνητο αξίας 1,2 εκατ. ευρώ! Στο γκαράζ του φέρεται να έχει από Ferrari (μία από αυτές παρουσιάζεται ως μοναδικό μοντέλο, σχεδιασμένο για τον υιό του ιδρυτή της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας) μέχρι μια μαύρη Mercedes με την οποία κυκλοφορούσε ο πάπας Παύλος Στ΄. Λέγεται ότι συνολικά διαθέτει περίπου 50 συλλεκτικά μοντέλα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συχνά παρακολουθεί και ενημερώνεται για τις δημοπρασίες

συλλεκτικών αυτοκίνητων γνωστών οίκων. Λαμβάνει παράλληλα μέρος σε αγώνες ταχύτητας με συλλεκτικά αυτοκίνητα στο εξωτερικό.

Ο Λεντούδης δεν παραλείπει να δίνει το παρών και σε χλιδάτα πάρτι με καλεσμένους της τάξης του, «εντυπωσιακές γυναίκες» και «εκρηκτικές χορεύτριες», όπως αναφέρει ο Τύπος, και γνωστούς αοιδούς που φροντίζουν για τη διασκέδαση των εκλεκτών προσκεκλημένων. Στα πάρτι του εμφανίζεται να συμμετέχει το ανφάν γκατέ του εφοπλιστικού κόσμου, ακόμη και ο Θωμάς Λιακουνάκος, γνωστός από την εμπλοκή του στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο Λεντούδης μπορεί να είναι γνωστός για τις κοσμικές «εξορμήσεις» του σε Μύκονο και Σαντορίνη, τρέχει όμως με υψηλές ταχύτητες και στους αγώνες των θαλάσσιων business. Κι αυτό διότι ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς είναι μάλλον άπορος, η εταιρεία του εμφανίζεται να παραγγέλνει τα τελευταία δύο χρόνια τάνκερ τελευταίας τεχνολογίας με κόστος σχεδόν 300 εκατ. δολάρια.

Ο ευαίσθητος μουσικός

Ο Γιώργος Π. Λαιμός εκτός από εφοπλιστής είναι και μουσικός. Οραματίζεται, λέει ο ίδιος, «ένα παγκόσμιο νόμισμα που σαν μονάδα θα είχε την αγάπη και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο», δηλαδή κύριο χαρακτηριστικό του είναι η… φιλανθρωπία. Εξάλλου, γράφει ο Τύπος, τη μουσική ο Λαιμός την έκανε όπλο για να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων του. Ο ίδιος δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα σε κοσμικά γκαλά, ωστόσο στις συναυλίες του τον παρακολουθεί όλη η λεγόμενη υψηλή κοινωνία. Παρά το μεγάλο οικονομικό υπόβαθρό του έχει ζητήσει σε πρόσφατη συνέντευξή του να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι χορηγοί ώστε να μπορούν να καλυφθούν τα βασικά έξοδα των συναυλιών του. Ο ίδιος, αν και στρατηγικός κακοπληρωτής, επιμένει να διαδηλώνει ότι «η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος». Ισως αυτή την πεποίθησή του να υιοθέτησε και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υπήρξε προς τον ίδιο κάτι παραπάνω από αλληλέγγυα.

Η πανίσχυρη οικογένεια

Τα μέλη της οικογένειας Τσάκου, μιας από τις ισχυρότερες στον ναυτιλιακό κόσμο (υπολογίζεται ότι ο όμιλος Τσάκου αριθμεί περί τα 70 βαπόρια και βρίσκεται ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες δεξαμενόπλοιων στον κόσμο), είναι επίσης λάτρεις της καλής ζωής. Ο γηραιότερος όλων Παναγιώτης, το όνομα του οποίου βρισκόταν και στη λίστα Λαγκάρντ, εμφανίστηκε πρόσφατα μαζί με άλλους επιχειρηματίες σε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Χρήστος Μεγάλου της Πειραιώς και οι επικεφαλής των άλλων συστημικών τραπεζών. Ο ίδιος διάγει ζωή χαμηλών τόνων, σε αντίθεση με τον ανιψιό του Αλέξανδρο.

Ο Αλέξανδρος Τσάκος παντρεύτηκε το 2013 και το γλέντι διήρκεσε τρεις μέρες! Η τελετή έγινε στο Πατριαρχείο, αφού η οικογένεια Τσάκου θεωρείται ευεργέτης του, ενώ, όπως έγραψαν τότε τα λαϊφστάιλ έντυπα, δεν ήταν μόνο κομψός αλλά και γκλάμορους. Η νύφη έφτασε στην εκκλησία με συλλεκτική Rolls-Royce, ενώ ακόμη και οι μπομπονιέρες ήταν πορσελάνινες. Το γλέντι έγινε στο πρώην παλάτι, νυν πολυτελές ξενοδοχείο Ciragan Palace, ενώ τη δεξίωση πλαισίωσε με τη φωνή της μια υψίφωνος.

Ο Νίκος Τσάκος από την άλλη, γιος του Παναγιώτη και παντρεμένος με τη σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη, υπήρξε μέλος της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου. Μια από τις εταιρείες του Ν. Τσάκου, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στις συμβάσεις της Τράπεζας Πειραιώς, εμφανίζεται να είχε το 2012 ρευστότητα 185 εκατ. δολαρίων και έσοδα από ναυλώσεις πλοίων για το 2011 ύψους 395 εκατ. δολαρίων

Γαμήλιο πάρτι με Ρέμο

Λάτρης του λαϊφστάιλ της χλιδής είναι και ο εφοπλιστής Παναγιώτης Μαδιάς, το όνομα του οποίου ακούστηκε κυρίως όταν στη δεξίωση του γάμου του τραγούδησε ο Αντώνης Ρέμος. Ιλουστρασιόν περιοδικά και σάιτ έσπευσαν την άνοιξη του 2018 στο Ekali Club ώστε να καταγράψουν εικόνες του χλιδάτου γάμου. Πάνω από 500 καλεσμένοι απόλαυσαν ένα πολυτελές γεύμα και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τα τραγούδια του Ρέμου. Ο ευνοημένος από την Τράπεζα Πειραιώς είχε ασφαλώς χρήματα για τον δημοφιλή καλλιτέχνη, όπως βέβαια και για κοστούμι ειδικά ραμμένο για τον ίδιο αλλά και για νυφικό Celia Kritharioti κεντημένο με δαντέλα μέσα στο οποίο η νύφη «έλαμπε κυριολεκτικά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter