Σε λιμνάζοντα νερά στο υπόγειο

Χολέρα στο μαιευτήτριο «Έλενα» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ - Τι απαντά ο Διοικητής του νοσοκομείου

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε το μεσημέρι η ΠΟΕΔΗΝ: Βρέθηκε το μικρόβιο της χολέρας σε λιμνάζοντα νερά στα υπόγεια του μαιευτηρίου Έλενα. Επικαλείται τις εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί Επιτροπής Λοιμώξεων του ίδιου του νοσοκομείου, που εξέτασαν δείγματα των υδάτων που βρίσκονται στα υπόγεια.

Σε επικοινωνία του Documentonews.gr με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο  Μιχάλης Γιαννάκος επιβεβαίωσε το περιστατικό υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα με τη διαρροή στα υπόγεια του νοσοκομείου υπάρχει το τελευταίο εξάμηνο. Απέφυγε μάλιστα να αποδώσει ευθύνες στον Διοικητή του νοσοκομείου. 

Από την πλευρά του ο Διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Βεζυράκης, δήλωσε στο Documentonews.gr ότι από τις 5 Οκτωβρίου έχει αρχίσει και αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με απάντληση των υδάτων γιατί υπήρχε κίνδυνος να πλημμυρίσουν οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες του ιδρύματος. Για το θέμα της καταγγελίας για τον εντοπισμό του βακτηρίου της χολέρας, ο κ. Βεζυράκης δήλωσε: Έχουμε στείλει δείγματα από τις 10 Οκτωβρίου στο Κέντρο Δημόσιας Υγείας αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση.Ο Διοικητής ετοιμάζεται να ενημερώσει το υπουργείο για τις κινήσεις του επί του θέματος, καθώς, όπως μας είπε είναι πολύ βιαστική η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου έχει σφραγίσει την αποθήκη που βρίσκονται τα λιμνάζοντα ύδατα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

"Η χολέρα είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων.

Η νόσος συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής. Η νόσος μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο μέσα σε λίγες ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Πόσες φορές έχουμε αναφερθεί στην κακή κτιριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου. Για τα χαλασμένα κλιματιστικά που τρέχουν νερά. Για τους διαλυμένους τοίχους και τα μπάνια.

Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα.

Κινδυνεύουν γυναίκες, παιδιά, εργαζόμενοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ"

Και η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου: 

«Στις 05-10-2017 η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας έστειλε προς έλεγχο στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, δείγματα τα οποία έλαβε από συγκεντρωμένα ύδατα στην αποθήκη ξηράς τροφής που βρίσκεται στο Α΄Υπόγειο του κτιρίου Α΄. Τα ύδατα διέρρευσαν στην αποθήκη από το δάπεδο του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού.

Η βοήθεια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ζητήθηκε για μια πρώτη εκτίμηση της μικροβιολογικής σύστασης του δείγματος. Το εργαστήριο, αναρμόδιο για έλεγχο υδάτων, έκανε μόνο ποιοτική καλλιέργεια και όχι ποσοτική η οποία γίνεται στα εξουσιοδοτημένα κέντρα (ΚΕΔΥ- Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας).

Για τα αποτελέσματα (ανεύρεση δυνητικά εντεροπαθογόνων μικροοργανισμών), ενημερώθηκαν άμεσα, στις 13-10-2017, η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι οποίοι και αποφάσισαν το σφράγισμα της αποθήκης.

Άμεσα επίσης, ζητήθηκε η έκτακτη συνδρομή του ΚΕΔΥ, το οποίο δέχθηκε να τους σταλεί δείγμα για πλήρη έλεγχο. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή 20-10-2017. Μέχρι τότε, ο χώρος έχει σφραγιστεί και η Τεχνική Υπηρεσία έχει αναλάβει την αντιμετώπιση του προβλήματος των συγκεντρωμένων υδάτων, λαμβάνοντας ατομικά μέτρα προστασίας που υποδεικνύονται από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.