Χωματουργική εταιρεία, το Predator και η αγαπημένη δημοσκοπική εταιρεία του Μαξίμου

Χωματουργική εταιρεία, το Predator και η αγαπημένη δημοσκοπική εταιρεία του Μαξίμου

Η «Ιόνια Τεχνική», που εμπλέκεται και στην αγορά του παράνομου λογισμικού Predator, συναλλάσσεται και με τη γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Η χωματουργική εταιρεία «Ιονία Τεχνική», που εμπλέκεται με τιμολόγια του Predator, φαίνεται έκανε την ίδια δουλειά και γι’ άλλες εταιρείες τα τελευταία χρόνια παρέχοντας εικονικές υπηρεσίες και πωλήσεις και συγκεκριμένα, με τη Marc που θεωρείται και η εταιρεία που κάνει δημοσκοπήσεις για το Μαξίμου.

Η «Εφ.Συν.» φέρνει στο φως μια σειρά από άλλα τιμολόγια που εξέδωσε η εταιρεία «Ιονία Τεχνική» ύψους κάποιων χιλιάδων ευρώ κατά το χρονικό διάστημα 2018-2020 προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc. Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό πως μια εταιρεία που έως το 2018 δεν υπέβαλλε δηλώσεις, είχε επί σειρά ετών σχεδόν μηδενικούς τζίρους και κυρίως είχε ως αντικείμενο χωματουργικές εργασίες, βρέθηκε να συναλλάσσεται με μια μεγάλη δημοσκοπική εταιρεία. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σε αυτή την τριετία η «Ιονία Τεχνική» εξέδωσε συνολικά 29 τιμολόγια προς τη Marc και πιο συγκεκριμένα: το 2018 εξέδωσε 12 τιμολόγια, το 2019 εξέδωσε 9 τιμολόγια και το 2020 άλλα 8, συνολικού ύψους 239.194 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τιμολόγια αυτά αποτυπώνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της «Ιονίας Τεχνικής».

Από τα πανάκριβα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στις… δημοσκοπήσεις

Και ενώ σε ό,τι αφορά τη σχέση της με την «Krikel» η «Ιονία Τεχνική» φαινόταν να της πουλάει πανάκριβα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, στην περίπτωση της Marc φαίνεται ότι έχει αναλάβει τον ρόλο του… δημοσκόπου και της πουλάει έρευνες. Ειδικότερα φαίνεται πως η Marc ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία να της διεξάγει σειρά ερευνών, όπως π.χ. για διάφορα εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες, έως και πολιτικού περιεχομένου δημοσκοπήσεις πανελλαδικής μάλιστα εμβέλειας, ενώ φαίνεται πως της έχει παράσχει έως και υπηρεσίες exit poll τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter