Χορεύοντας με τον Parov Stelar

Χορεύοντας με τον Parov Stelar

Ο Αυστριακός βασιλιάς του electro swing γιορτάζει 20 χρόνια πορείας με δύο συναυλίες στην Αθήνα.

Οταν τον Ιούνιο του 2022, σε ένα καλοκαίρι που ο κόσμος επέστρεφε στη συναυλιακή κανονικότητα ύστερα από δύο χρόνια σιωπής, ο Parov Stelar και η παρέα του κατέβαιναν από τη σκηνή του Release Athens, το μόνο που έβλεπες φεύγοντας από την πλατεία Νερού ήταν πρόσωπα χαμογελαστά και ιδρωμένα από τον πολύ χορό στον οποίο ο Αυστριακός τραγουδοποιός είχε παρασύρει το κοινό.

Αυτή δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά που ο 50χρονος σήμερα Μάρκους Φιουρέντερ, κατά κόσμον Parov Stelar, επισκεπτόταν τη χώρα μας με την επταμελή μπάντα που τον συνοδεύει έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο τα πνευστά. Για την ακρίβεια ήταν η ένατη, επίσημα τουλάχιστον, αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει εμφανιστεί πολύ περισσότερες υπολογίζοντας προφανώς όλες τις φορές που έχει πιάσει στα χέρια του το σαξόφωνό του σε κάποιο μπαράκι ελληνικού νησιού που έχει βρεθεί.

Οσες κι αν είναι, πάντως, όπως αποκάλυψαν σ’ εμάς που τον βλέπαμε για πρώτη φορά ζωντανά όσοι παρακολουθούν την πορεία του από τα χρόνια που έκανε τα πρώτα του βήματα ως DJ μέχρι τώρα που έχει κερδίσει το στέμμα του βασιλιά του electro swing, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Ενα ατέλειωτο πάρτι με επιλογές από δικά του τραγούδια αλλά και τις δικές του χορευτικές εκδοχές κλασικών επιτυχιών, ατέλειωτο τζαμάρισμα και αυτοσχεδιασμούς.

Κάτι περισσότερο από δύο χρόνια μετά ο βασιλιάς του electro swing γιορτάζει 20 χρόνια ασταμάτητης πορείας με μια περιοδεία, κατά την οποία θα περάσει και από τη χώρα μας για δύο συναυλίες. Μεγάλα χιτ όπως τα «Catgroove», «Booty swing», «All night», «The princess», «Chambermaid swing», «The burning spider», «Mojo radio gang», «Voodoo sonic», «Matilda» και φυσικά το «The sun» αναμένεται να ακουστούν την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Floyd, με τον Parov Stelar να επιστρέφει για να παίξει σε κλειστό χώρο στην Ελλάδα, έπειτα από μια σειρά εμφανίσεων σε φεστιβαλικές σκηνές.

Εκεί θα στηθεί και η υπερυψωμένη βάση με τα πλήκτρα, από την οποία ο ίδιος ο Parov Stelar προγραμματίζει τους ηλεκτρονικούς ήχους που παντρεύονται ιδανικά με τα πνευστά, δημιουργώντας τον ήχο που τον έχει καταστήσει έναν από τους σημαντικότερους και πλέον περιζήτητους καλλιτέχνες της dance σκηνής παγκοσμίως.

Τις βραδιές θα ανοίξει ο El Siciliano, με ένα Dj set που θα φέρει τον ήχο της δεκαετίας του ‘80, στο σήμερα!

INFO
15 & 16/12, Floyd Live Venue, Πειραιώς 117-Γκάζι. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter