Χωρίς ερωτήσεις δημοσιογράφων η «συνέντευξη» Τύπου του Μητσοτάκη με τη Φινλανδή πρωθυπουργό (video)

Χωρίς ερωτήσεις δημοσιογράφων η «συνέντευξη» Τύπου του Μητσοτάκη με τη Φινλανδή πρωθυπουργό (video)

Στην Ελλάδα  βρέθηκε η Φιλανδή πρωθυπουργός. Η επίσκεψη ήρθε μόλις τρεις μέρες μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης της Σουηδίας και της Φιλανδίας για την υποβολή αιτήματος ένταξης  στο ΝΑΤΟ. Η κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία προχώρησαν οι δύο πρωθυπουργοί ωστόσο πραγματοποιήθηκε χωρίς την δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από πλευράς των δημοσιογράφων ως όφειλε.

«Άλλη μια συνέντευξη Τύπου που τελειώνει χωρίς ερωτήσεις δημοσιογράφων» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο δημοσιογράφος του Associated Press, Ντέρεκ Γατόπουλος.

 

Οι πολιτικοί αρχηγοί σε κοινή τους συνέντευξη, μίλησαν κυρίως για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας των δυτικών χωρών απέναντι σε εξωγενείς απειλές. Στο πλαίσιο αυτό η Φιλανδή πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για την βοήθεια που προσέφερε στην ενδυνάμωση των σχέσεων της χώρας της με το ΝΑΤΟ.

Ένα εύλογο ερώτημα σε αυτό το σημείο θα ήταν: με ποιόν τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να συμβάλει στην σύσφιξη των σχέσεων Φιλανδίας – ΝΑΤΟ. Αυτό και ακόμα περισσότερα ερωτήματα που προκύπτουν κυρίως από την τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού και αφορούν στις «περιφερειακές προκλήσεις» στις οποίες αναφέρθηκε δεν τέθηκαν εξαιτίας της απόφασης να μην υπάρχει δυνατότητα επερωτήσεων.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αποφάσισαν ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ενισχυμένη ανταλλαγή πληροφοριών και στρατηγικές επικοινωνίες κατά περίπτωση λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Euractive.  Σύμφωνα με τους κανόνες του ΝΑΤΟ ωστόσο, πρέπει να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των 30 κρατών μελών για να στείλουν πρόσκληση σε μια τρίτη χώρα να ενταχθεί στη Συμμαχία, συμπληρώνει το δημοσίευμα, γι’ αυτό και Φινλανδοί διπλωμάτες ξεκίνησαν να επισκέπτονται ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενδεχομένως προετοιμάζοντας την επερχόμενη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter