Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο Καλαματιανός για την επίσκεψη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο Καλαματιανός για την επίσκεψη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας

Καμία αυτοκριτική δεν έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός για την προκλητική εμφάνιση του πριν λίγες ημέρες δίπλα σε Νεοδημοκράτες συνδικαλιστές αστυνομικούς με φασιστική αντίληψη και νοοτροπία, οι οποίοι πριν από μερικούς μήνες επιχείρησαν να φιμώσουν με χουντικές μεθοδεύσεις την εφημερίδα DOCUMENTO.

Ο Δημοσιογράφος του Documento, Μάκης Νοδάρος είχε αναφέρει σε σχετικό του κείμενο ότι «ο φίλος Διονύσης Καλαματιανός παρά την Εισαγγελική Διάταξη – χαστούκι στις χουντικές μεθοδεύσεις των Ηλείων συνδικαλιστών αστυνομικών δεν πήρε ούτε τότε θέση δημόσια καταδικάζοντας τις τακτικές που σχετίζονται με την φίμωση και την χειραγώγηση του Τύπου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει σε δελτίο Τύπου ότι «τα σημαντικά θέματα που αφορούν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας και τους υπαλλήλους της συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Βουλευτή Ηλείας και αν. Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Διονύση Καλαματιανού, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Ταξίαρχο Μιχάλη Οικονομόπουλο και τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, τον Πρόεδρο Γρηγόρη Κατσώλη και τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Τριτάρη».

Στη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρεται ότι ο κ. Καλαματιανός ενημερώθηκε αναλυτικά από τα στελέχη της Διεύθυνσης για την ανάγκη ενίσχυσής της με προσωπικό, τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων της και την υφιστάμενη κατάσταση των κτηριακών υποδομών της, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για τα περιστατικά φύμωσης του Τύπου αλλά και τη στάση των συνδικαλιστών αστυνομικών.

Κρίμα αγαπητέ Διονύση Καλαματιανέ

Αναφερόμενος στην επίσκεψη, ο Βουλευτής τόνισε τα εξής:

«Αρχικά, να ευχηθώ στον κ. Οικονομόπουλο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και να συγχαρώ τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας και τα στελέχη της για την εξιχνίαση μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών στο νομό. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει επαγγελματισμό και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Πραγματικά, ήταν μια γόνιμη συνάντηση. Τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη Διεύθυνση, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι, με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Πρέπει, λοιπόν, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε προσωπικό και να υπάρξει ενίσχυση του στόλου των οχημάτων. Παράλληλα, κρίσιμο θέμα παραμένει αυτό των εγκαταστάσεων και των κτηριακών υποδομών. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει μια λύση που θα καλύπτει τις ανάγκες της Διεύθυνσης. Ανάγκες που γίνονται ακόμα μεγαλύτερες το καλοκαίρι, εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας που δέχεται η Ηλεία.

Η Αστυνομία έχει χρέος να λειτουργεί στην υπηρεσία των πολιτών, διασφαλίζοντας υψηλό αίσθημα προστασίας και ασφάλειας. Αίσθημα που συνδέεται άμεσα με την έγκαιρη πρόληψη, την αποτροπή και την καταπολέμηση του εγκλήματος και όχι με την ακραία καταστολή.

Οφείλουμε, λοιπόν, να μεριμνήσουμε για μια άρτια εκπαιδευμένη και στελεχωμένη Αστυνομία, ενισχυμένη με το απαραίτητο εξειδικευμένο και επιστημονικό προσωπικό. Προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις, με τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές.»

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter