Χωρίς πρακτική εκπαίδευση οι σταθμάρχες – Ο ΟΣΕ δεν παραδίδει τα αποδεικτικά στοιχεία στη ΡΑΣ

Χωρίς πρακτική εκπαίδευση οι σταθμάρχες – Ο ΟΣΕ δεν παραδίδει τα αποδεικτικά στοιχεία στη ΡΑΣ

Ο ΟΣΕ δεν έχει παραδώσει μέχρι σήμερα στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων τα στοιχεία που αφορούν τις ώρες εκπαίδευσης των σταθμαρχών σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, καθώς οι σταθμάρχες δεν έχουν περάσει πρακτική εξάσκηση.

Το documentonews.gr είχε αποκαλύψει ότι τα στοιχεία αυτά δεν έφτασαν στα χέρια της ΡΑΣ τόσο κατά την έφοδο των ελεγκτών στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ την περασμένη Τρίτη, ούτε και κατά τη δεύτερη απόπειρα, έπειτα από σχετικό έγγραφο αίτημα, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, πρόκειται για τα παρουσιολόγια και άλλα έγγραφα στα οποία θα έπρεπε να έχουν καταγραφεί με ακρίβεια οι ώρες εκπαίδευσης 72 σταθμαρχών του ΟΣΕ.

Διαβάστε σχετικά: Τέμπη: Ο ΟΣΕ δεν παρέδωσε στη ΡΑΣ κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την εκπαίδευση των σταθμαρχών

Συγκεκριμένα, η διαδικασία εκπαίδευσης των σταθμαρχών περιλαμβάνει με βάση τα εσωτερικά πρωτόκολλα του ΟΣΕ, συνολικά 716 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Από αυτές οι 524 ώρες αφορούν σε θεωρητική εκπαίδευση και οι υπόλοιπες 192 ώρες θεωρίας παράλληλα με πρακτική εκπαίδευση.

Τα παρουσιολόγια ωστόσο που αποδεικνύουν ότι υπήρξε πρακτική εκπαίδευση των σταθμαρχών σε σταθμούς δεν έχουν δοθεί στη ΡΑΣ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter