Χωρίς συνορικούς ελέγχους από το 2023 μεταξύ Σερβίας, Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας

Χωρίς συνορικούς ελέγχους από το 2023 μεταξύ Σερβίας, Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας
O Αλεξάνταρ Βούτσιτς Πρόεδρος της Σερβίας από τον Μάιο του 2017

Επιτεύχθηκε συμφωνία για την ακύρωση των συνοριακών ελέγχων μεταξύ Σερβίας, Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας από την 1η Ιανουαρίου 2023, δήλωσε ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς στα Σκόπια την Πέμπτη.

Σε ένα Οικονομικό Φόρουμ για την Περιφερειακή Συνεργασία, ο Βούτσιτς είπε ότι έχει αναπτυχθεί πραγματική εμπιστοσύνη μεταξύ του και των πρωθυπουργών της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, Ζόραν Ζάεφ και Έντι Ράμα, τα τελευταία δύο χρόνια και ότι αυτό ήταν το κλειδί για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, καθώς και την συνεργασία πάνω σε δράσεις για την πρόοδο των τριών χωρών.

Εν τω μεταξύ, ο Ράμα προέτρεψε τους σκεπτικιστές στο Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, οι οποίοι αρνούνται εδώ και δύο χρόνια να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία – που τώρα μετονομάστηκε σε “Ανοιχτά Βαλκάνια” – , να επανεξετάσουν την πρόταση. Ο Ζάεφ είπε ότι οι λαοί της Βόρειας Μακεδονίας, της Αλβανίας και της Σερβίας μοιράζονται το ίδιο μονοπάτι, όραμα και ευρωπαϊκές αξίες και ότι προχωρούν μαζί. «Τα Βαλκάνια έχουν περικυκλωθεί από τείχη για αρκετό καιρό. Αντί για τοίχους, σήμερα χτίσαμε νέες γέφυρες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter