Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός του Υπουργείου Οικονομικών για τα οδοιπορικά των νεφροπαθών

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός του Υπουργείου Οικονομικών για τα οδοιπορικά των νεφροπαθών

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (Π.Ο.Ν.) για την άκαρπη συνάντηση του ΔΣ της με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το φλέγον αίτημα τους που αφορά την αύξηση των οδοιπορικών τους.

Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, την Τετάρτη στις 13:00, η Π.Ο.Ν. συναντήθηκε με την Παυλίνα Καρασιώτου, Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. «Θα σας ειδοποιήσουμε» ήταν αυτό που άκουσαν για μια ακόμη φορά ήταν αυτό που άκουσαν οι νεφροπαθείς με την Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΥΠΟΙΚ να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αναγνώρισε για μια ακόμη φορά το πόσο δίκιο έχουν οι νεφροπαθείς που εδώ και 2 χρόνια διεκδικούν την αύξηση των οδοιπορικών τους και δήλωσε «αναρμόδια» παραπέμποντάς τους ξανά στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Πετραλιά.

Δείτε επίσης: Στο έλεος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι νεφροπαθείς – Το ΥπΟικ «μπλοκάρει» την αύξηση των οδοιπορικών τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με το «θα δούμε» στους νεφροπαθείς η Γ.Γ., προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι στην Π.Ο.Ν., ανέφερε ότι ο κ. Πετραλιάς θα κάνει την τιμή στην Π.Ο.Ν. εντός 15 ημερών να επικοινωνήσει μαζί τους ή για να το πούμε πιο λαϊκά… καλό καλοκαίρι. Ο εμπαιγμός δεν έχει όρια από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζουμε πως το κόστος της αύξηση των οδοιπορικών για τους 11.855 νεφροπαθείς της χώρας ανέρχεται σε 13.000.000 ευρώ ετησίως. Επρόκειτο περί ενός ποσού που είναι σταγόνα στον ωκεανό για την κυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι ανάγκες των ανθρώπων που κάνουν 3 αιμοκαθάρσεις την εβδομάδα δεν αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους νεφροπαθείς να δηλώνουν έξαλλοι ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια της υπομονής τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (Π.Ο.Ν):

«Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπίας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ) με την Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και οικονομίας κα Καρασιώτη Παυλίνα για το θέμα της αναπροσαρμογής των οδοιπορικών εξόδων των νεφροπαθών.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ) συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Λεοντόπουλος Γρηγόριος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σβάρνας Χρήστος, Ο Αντιπρόεδρος Α ́ κ. Γιαννάκος Βασίλειος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Σεκαδάκης Μιχαήλ και η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Νεφροπαθών (Π.Σ.Ν.) κα Μπαρμπαλιά Ελένη. Στη συνάντηση από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχαν επίσης η Διοικήτρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ κυρία Θεανώ Καρποδίνη καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ) έθεσε εμπεριστατωμένα και συνολικά για μία ακόμη φορά το ζήτημα της αναπροσαρμογής των οδοιπορικών των νεφροπαθών που διαρκεί σχεδόν 2 χρόνια χωρίς επίλυση και αφορά 12.500 αιμοκαθαιρόμενους συν τους θαλασσαιμικούς ασθενείς. Κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών να αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες του και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα μας.

Η Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κα Καρασιώτη Παυλίνα και η Διοικήτρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ κα Θεανώ Καρποδίνη αναγνώρισαν το δίκιο του αιτήματός μας αλλά δήλωσαν και αυτοί αναρμόδιοι, μεταθέτοντας την επίλυση του στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αθανάσιο Πετραλιά.

Εξαντλήσαμε όλα τα όρια της υπομονής και της αντοχής μας.

Οι νεφροπαθείς ζουν ένα απίστευτο γαϊτανάκι εμπαιγμού και υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα από την κυβέρνηση. Αφού (3) Υπουργοί Υγείας κ. Πλεύρης Αθανάσιος, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπόσχονται την επίλυση του ζητήματος έχοντας μάλιστα προχωρήσει σε σύνταξη και υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ. Πάντοτε όμως το θέμα μπλοκάρει στους τελικούς υπογράφοντες του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο και κ. Αθανάσιο Πετραλιά με τον πρώτο να δηλώνει αναρμόδιος της υπόθεσης και το μπαλάκι των ευθυνών να μεταθέτει στον κ. Πετραλιά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ) μαζί με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους νεφροπαθών θα συνεχίσει το δίκαιο αγώνα της για τη επιτυχή επίλυση της αναπροσαρμογής των οδοιπορικών και καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει άμεσα λύση που θα ανακουφίσει σημαντικά τους νεφροπαθείς που έχουν να αντιμετωπίσουν επίσης την μακροχρόνια οικονομική κρίση, το κύμα ακρίβειας στα προϊόντα, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., που καθιστούν αδύνατη ακόμα και την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών.

Ιδιαίτερα όταν ληφθεί υπόψη και το δυσβάστακτο πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους.

Το ΔΣ της ΠΟΝ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter