Χωρίς θέση η Ένωση στην διαδικασία διαβούλευσης για τους ποινικούς κώδικες. Μία πικρή διαπίστωση

Χωρίς θέση η Ένωση στην διαδικασία διαβούλευσης για τους ποινικούς κώδικες. Μία πικρή διαπίστωση

Έληξε χθες η προθεσμία διαβούλευσης για τους ποινικούς κώδικες. Χιλιάδες σχόλια έχουν κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο, δεκάδες ημερίδες και παρεμβάσεις από όλο τον νομικό κόσμο της χώρας. Η ομάδα μας ως μειοψηφία του ΔΣ κατέθεσε εγκαίρως αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της στα σημαντικότερα άρθρα του νομοσχεδίου. Μέλη της ομάδας μας έκαναν δημόσιες τοποθετήσεις σε ΜΜΕ για τις αλλαγές που εισάγονται.

Το προεδρείο της Ένωσης απουσίαζε άλλη μια φορά από μια κορυφαία διαδικασία. Δεν γνωρίζει κανείς ποιες είναι οι απόψεις του και αν έχει θέσεις έστω ανεπεξέργαστες και σε πρωτόλεια μορφή. Συγκάλεσαν ΔΣ πριν τρεις εβδομάδες με δήθεν θέμα συζήτησης τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία διατυπωμένη πρόταση. Περίμεναν την δική μας συμβολή στις δικές τους επιστημονικές ανεπάρκειες;

Μέσα στα επιτεύγματα που μας απαρίθμησε με έπαρση και στόμφο πριν λίγες μέρες περιλαμβάνονται όλες οι τακτικές πράξεις διαχείρισης ενός κοινού σωματείου ή ενός εξωραϊστικού συλλόγου, αλλά λείπουν οι θέσεις εκείνες που το διακρίνουν από ένα επιστημονικό σωματείο και πολύ περισσότερο από μια δικαστική ένωση.

Το κύρος και ο σεβασμός του λαού στο έργο των δικαστών δεν είναι έννοιες αφηρημένες ούτε επιβάλλονται απλά με την επίκληση στο ήθος του πομπού.

Κατακτιούνται ατομικά και με μεγάλη προσπάθεια από τον καθένα μας στην πραγμάτωση της συνταγματικής αποστολής του και συλλογικά μέσα από τον δημόσιο λόγο και την παρουσία της Ένωσης.

Περιορίσαμε τον ορίζοντα μας σε αποκλειστικά οικονομικά αιτήματα, που ούτε κι αυτά πετύχαμε, μετατράπηκε και πάλι η Ένωση σε συντεχνία βολική και πρόθυμη, άνευρη, αποκομμένη από τις εξελίξεις, μικρή, στο μέγεθος της επιστημονικής μετριότητας και στο βάρος του ισχνού αποτυπώματος των σημερινών εκπροσώπων της.

Εάν αυτό το προεδρείο με την μέχρι τώρα πολιτεία του πέτυχε μια άξια εκπροσώπηση του Σώματος, αντίστοιχη του θεσμικού ρόλου του, είναι το ζητούμενο που μπορεί να απαντηθεί αποκλειστικά από τους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς.

Πηγή antimolia.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter