Χωρίς τον Γεραπετρίτη η συζήτηση του πορίσματος για τη λίστα Πέτσα υπό τον… φόβο του Φουρθιώτη

Χωρίς τον Γεραπετρίτη η συζήτηση του πορίσματος για τη λίστα Πέτσα υπό τον… φόβο του Φουρθιώτη

Με απόντα τον Γιώργο Γεραπετρίτη διεξάγεται η συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον… Πέτσα, με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδίδουν την απουσία στον φόβο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα για τα sms με τον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη.

Αντί του υπουργού Επικρατείας που παραβρέθηκε στη συζήτηση συγκρότησης της Εξεταστικής αλλά και στις ανάλογες διαδικασίες της Ολομέλειας για τις δύο Προανακριτικές Επιτροπές, την κυβέρνηση εκπροσωπούν στην Ολομέλεια ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, οι οποίοι κάθονται στα υπουργικά έδρανα, γεγονός που αποδεικνύει την προσχηματική χρήση του επιχειρήματος περί αποχής της κυβέρνησης από τέτοιου είδους κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

«Προστατεύουν τον κ. Γεραπετρίτη γιατί γνωρίζουν ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν θα αφήσει ασχολίαστες τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες με την υπόδικη τηλεπερσόνα» σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αναμένουν με ενδιαφέρον τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι κ.κ. Τσιάρας και Κώτσηρας στην κριτική των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν με νόημα ότι ενδέχεται ο υπουργός Επικρατείας «να φοβάται μήπως η παρουσία του τροφοδοτήσει νέο μπαράζ αναρτήσεων από τον άλλοτε προστατευόμενο της κυβέρνησης με ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα στη διάθεσή του».

Ως προς την απουσία του Στέλιου Πέτσα, σε σχετικό ερώτημα οι κοινοβουλευτικές πηγές απάντησαν: «Δεν ήρθε να καταθέσει στην Επιτροπή, σιγά μην παρουσιαστεί στην Ολομέλεια».

Αξίζει να προστεθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε χθες το documentonews.gr, οι Κ. Τσιάρας και Γ. Κώτσηρας προκρίθηκαν έναντι άλλων υπουργών προκειμένου να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση για «θεσμικούς λόγους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter