Χωρίς τον Καραμανλή αλλά αγκαλιά με τον Καρατζαφέρη και τη Νικολάου

Χωρίς τον Καραμανλή αλλά αγκαλιά με τον Καρατζαφέρη και τη Νικολάου

Μαζί με την «πόρτα» που έφαγε  από τον Καραμανλή ο Μητσοτάκης έφαγε και άλλη μία από ένα τμήμα του κεντροδεξιού ακροατηρίου του.  Ούτε το όνομά του δεν αναφέρει ο Καραμανλής. Αναμενόμενο αφού το προηγούμενο διάστημα είχε με διάφορους τρόπους αποδοκιμάσει τις επιλογές του «άριστου των αρίστων». Με κορυφαίο θέμα την συρρίκνωση της Δημοκρατίας μέσα από το τεράστιο θέμα των υποκλοπών.  Μαζί με τις μπίζνες των κολλητών του, την απίστευτο παρακράτος που έχει στήσει. 

Ένα ασφαλές συμπέρασμα  μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι ότι η κεντροδεξιά ρητορική που λανσάρει  ακατάπαυστα ο Κυριάκος πάει περίπατο σε σημαντικό  τμήμα κεντροδεξιών  ψηφοφόρων. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι είναι  παρελθόν το κεντροδεξιό στίγμα που είχε ως ταυτότητα η ΝΔ επί Κ.Καραμανλή. Οι ακροδεξιοί υπουργοί του μαζί με τους κολλητούς του που εξειδικεύονται στις μπίζνες δίνουν πλέον  το στίγμα  της ΝΔ. 

Χάνει από παντού ο Μητσοτάκης. Από τους ακροδεξιούς που κουβαλάει νομίζοντας ότι θα ελαχιστοποιήσει τις απώλειές του από τα δεξιά. Από τα στελέχη του που είναι πραγματικά «άριστοι» στην διασπάθιση δημοσίου χρήματος και την διαπλοκή. 

Κερδίζει όμως και κάτι. Πρώτα τις ελίτ, τους παρόχους και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που θησαυρίζουν από την πολιτική του.  Τους βαρόνους που τον αγιογραφούν με το αζημίωτο. Και κάποιες νέες μεταγραφές τύπου Καρατζαφέρη  που πιστοποιούν την επένδυσή του στην ακροδεξιά.

Μέσα από τις συνεχείς κατραπακιές που τρώει όπως τελευταία αυτήν με την Νικολάου, και τον εντεινόμενο πανικό του,  τρέχει στους «αναποφάσιστους». Η αγωνιώδης έκκλησή του στα στελέχη του να τους βρουν επιβεβαιώνει τον τρόμο του ότι οι εκλογές με απλή αναλογική μπορεί να σηματοδοτήσουν το κύκνειο άσμα του. 

Μετά την απόφαση Καραμανλή να μην μετέχει στα ψηφοδέλτιά του, ο επικεφαλής των κοριών έμεινε αγκαλιά με τον Καρατζαφέρη, τον Πλεύρη, τον Άδωνη αλλά και τους Πάτσηδες και τις Νικολάου. 

Οι ακροδεξιοί με τα αρπαχτικά απέναντι στην Δημοκρατία και την προοδευτική διακυβέρνηση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter