«Χορός» εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική εκστρατεία του Μπλούμπεργκ

«Χορός» εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική εκστρατεία του Μπλούμπεργκ

Ο Αμερικανός μεγιστάνας των ΜΜΕ έχει «ανοίξει» την «κάνουλα» προσπαθώντας να ξεπεράσει τον Τζο Μπάιντεν, την Ελίζαμπεθ Ουόρεν και τον Μπέρνι Σάντερς, στην κούρσα για τον χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ συμμετείχε στο πρώτο του debate και έλαβε τα περισσότερα πυρά σε σχέση με τους συνυποψήφιούς του. Αιτία, η αμύθητη προσωπική του περιουσία και κυρίως ο τρόπος που επιλέγει να δαπανά τα χρήματά του, ώστε να κόψει εκείνος πρώτος το νήμα και να αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ΜΜΕ των ΗΠΑ, ο Μπλούμπεργκ έχει δαπανήσει ως τώρα το ποσό των 409 εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική του καμπάνια, γεγονός που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση της άτυπης λίστας των υποψηφίων που έχουν δαπανήσει τα περισσότερα για να εκλεγούν.

Ο τρόπος που χρησιμοποιεί την αμύθητη περιουσία του ο Μάικλ Μπλούμπεργκ έγινε φυσικά θέμα και στο debate, με τον 78χρονο μεγιστάνα άκουσε τα… εξ αμάξης από τους αντιπάλους του, ιδίως από τον Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στις πρακτικές του «λόμπι» των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ. αλλά και από την Ελίζαμπεθ Ουόρεν.

«Είμαστε υποψήφιοι απέναντι σε ένα δισεκατομμυριούχο που αποκαλεί τις γυναίκες χοντρές και αλογομούρες λεσβίες» κατήγγειλε η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, γερουσιαστής της Μασαχουσέτης. «Και όχι, δεν μιλάω για τον Ντόναλντ Τραμπ, μιλάω για τον δήμαρχο Μπλούμπεργκ», είπε και πρόσθεσε πως «οι Δημοκρατικοί θα πάρουμε ένα τεράστιο ρίσκο αν αντικαταστήσουμε ένα αλαζόνα δισεκατομμυριούχο με έναν άλλο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter