«Χορός» εκατομμυρίων Μαξίμου – Περιφερειών για επικοινωνιακή πολιτική

«Χορός» εκατομμυρίων Μαξίμου – Περιφερειών για επικοινωνιακή πολιτική

Προγράμματα επικοινωνιακής προβολής των Περιφερειών της χώρας για το 2020 ύψους δεκάδων εκατομμυρίων έχει προωθήσει η κυβέρνηση, αν και σήμερα λόγω της πανδημίας, θα έπρεπε να υπάρξει πρόνοια ώστε αυτά να διοχετευθούν προς το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Το ζήτημα αυτό θέτει μετ΄ επιτάσεως η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Περιφέρειες , καθώς, όπως τονίζουν, την ώρα που είναι αυξημένες οι ανάγκες για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, προχωρούν ακόμα και σήμερα αυτές οι επιλογές.

Είναι ενδεικτικό ότι για έξι περιφέρειες της χώρας, ήδη από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προγράμματα επικοινωνιακής προβολής ύψους 8.647.116 ευρώ (Αττικής – 2.471.885,27 ευρώ, Θεσσαλίας 630.000 ευρώ, Κρήτης 2.500.000 ευρώ, Πελοποννήσου 1.200.000 ευρώ, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 1.845.231,20 ευρώ, Κεντρικής Μακεδονίας 930.311,26 ευρώ και Νοτίου Αιγαίου 4.066.000 ευρώ).

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από την Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.-Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας , αν προστεθούν και τα ποσά που αφορούν στην επικοινωνιακή πολιτική και των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ε.Π. των Περιφερειών, εάν προστεθούν και τα ποσά των άλλων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, «τότε φτάνουμε σε εκατοντάδες εκατομμύρια».

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες ζητούν να σταματήσουν όλες οι «παρασιτικές» δαπάνες και δηλώνουν ότι στηρίζουν τα αιτήματα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων.

Αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική μόνο των Περιφερειών της χώρας ποσά διπλάσια απ’ όσα θα δοθούν στα νοσοκομεία για την προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ (9.000.000€) ή περισσότερα απ’ ό, τι θα δοθεί για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση των επιπλέον κλινών ΜΕΘ (14.000.000€). «Και μετά από αυτά… ζητάνε από τους εργαζόμενους να δώσουν κι από το υστέρημά τους!!!!, προσπαθώντας να πατήσουν στην γνήσια αλληλεγγύη του λαού, που όμως δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασίες συγκάλυψης ευθυνών, με απαλλαγή ευθυνών κράτους, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και εργοδοσίας, με χαμήλωμα των απαιτήσεων για να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού, μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Υγειονομικού Συστήματος σε όλη τη χώρα», σημειώνουν.

Καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική και ζητούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υγεία και πρόνοια και «να ληφθούν ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter