Χουλιαράκης: Διπλά επιτυχής η έξοδος στις αγορές

Χουλιαράκης: Διπλά επιτυχής η έξοδος στις αγορές

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είπε ότι «η επιτυχία της επανάκτησης της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές, κρίνεται πρώτα από όλα, από το αν υπήρξε υπερκάλυψη του ποσού για το οποίο η ελληνική δημοκρατία βγήκε να δανειστεί».

Η υπερκάλυψη είναι ένα κρίσιμο μέγεθος επιτυχίας της εξόδου, ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τόσο η έξοδος του Απριλίου του 2014 όσο και αυτή, με το κριτήριο αυτό, πρέπει να κριθούν επιτυχείς».

Επισήμανε ότι η έξοδος της 24ης Ιουλίου «είναι δύο φορές επιτυχής για δύο επιπλέον λόγους. Διότι βγήκε στο τέλος Ιουλίου, όταν πολλά επενδυτικά κεφάλαια είχαν ήδη αποσυρθεί από την αγορά για τις διακοπές του καλοκαιριού και επίσης διότι ακολούθησε την έκθεση του ΔΝΤ η οποία χαρακτήριζε το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο».

«Παρά το ότι το Ταμείο θεωρεί το χρέος μη βιώσιμο, οι διεθνείς αγορές υπερκαλύπτουν την έκδοση του ελληνικού ομολόγου και δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις προοπτικές και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «δεύτερο κριτήριο επιτυχίας είναι το αν η έξοδος στις αγορές θα έχει συνέχεια ή όχι, διότι η έξοδος στις αγορές είναι μια διαδικασία μακρά και όχι μια στιγμή για μια χώρα αποκομμένη από τις διεθνείς αγορές για μεγάλο χρονικό διάστημα». Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, η έξοδος του Απριλίου του 2014 ήταν κατά τον κ. Χουλιαράκη «πλήρως αποτυχημένη». Το αν η τωρινή έξοδος είναι επιτυχημένη «θα κριθεί το επόμενο διάστημα και έχουμε βαθιά πεποίθηση, ότι τόσο τα μακροοικονομικά μεγέθη όσο και η διαχείριση της ελληνικής οικονομίας, θα επιτρέψει αυτό να γίνει πριν από το τέλος του χρόνου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter