Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Χουλιαράκης: Μείωση ΦΠΑ για οίκους ευγηρίας και μονάδες φροντίδας ΑμΕΑ

Από το 24% ο συντελεστής του ΦΠΑ για οίκους ευγηρίας και μονάδες φροντίδας ΑμεΑ πέφτει στο 13%, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

«Ανακοινώνω από εδώ τη μείωση από το 24% στο 13% το συντελεστή του ΦΠΑ για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, οίκους ευγηρίας, για τις μονάδες παροχής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία, νοητική υστέρηση κλπ» είπε κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για το νέο κρατικό προϋπολογισμό ο κ. Χουλιαράκης.

Τόνισε δε πως μεσοπρόθεσμα όσο οι περιορισμοί χαλαρώνουν και η οικονομία ανακάμπτει ο προϋπολογισμός θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε επιπλέον στόχους. «Όσο η αξιοπιστία εμπεδώνεται και δεν αποτελεί προτεραιότητα, ο προϋπολογισμός θα μπορεί να προχωρά σε μείωση φορολογικών βαρών, πράγμα που αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με σημαντική μείωση της φορολογίας εισοδήματος, επιχειρήσεων και περιουσίας ύψους 3,5 δις. μέχρι το 2021» υποστήριξε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.