Χουλιαράκης: Όταν υποχωρήσουν οι αναταράξεις σε Ιταλία, Τουρκία και Αργεντινή θα μειωθούν τα spreads

Χουλιαράκης: Όταν υποχωρήσουν οι αναταράξεις σε Ιταλία, Τουρκία και Αργεντινή θα μειωθούν τα spreads

«Το κόστος δανεισμού από 11 στο 4%, παραμένει υψηλό, με προοπτική ωστόσο να μειωθεί μόλις οι αναταράξεις στην Ευρώπη εξ αιτίας Ιταλίας, Τουρκίας και Αργεντινής υποχωρήσουν» τόνισε ο αν. υπουργός Οικονομικών.

Την πεποίθηση του για την αλλαγή πλεύσης στην οικονομία διατύπωσε στη Βουλή ο Γιώργος Χουλιαράκης, υποστηρίζοντας πως τα δημόσια οικονομικά έχουν εισέλθει σε βιώσιμη τροχιά. «Η αβεβαιότητα και ο ακραίος κίνδυνος του Grexit έφυγε, καθώς η πιστοληπτική ικανότητα αναβαθμίζεται» εξήγησε.

O αν. υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε μεν ότι το κόστος δανεισμού παραμένει υψηλό παρά του ότι έπεσε από 11% στο 4%, προβλέποντας όμως ότι τα spreads έχουν προοπτική μείωσης μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ευρώπη εξαιτίας των αναταράξεων σε Ιταλία, Τουρκία και Αργεντινή. Πρόσθεσε δε ότι οικονομική ανάκαμψη «έχει δρομολογηθεί και το προσχέδιο προϋπολογισμού ήταν το πρώτο από το 2010 που αποτυπώνει αλλαγή στην δημοσιονομική πολιτική προς κοινωνική κατεύθυνση».

Ευχές στη ΝΔ με παροτρύνσεις αναστοχασμού

Ο κ. Χουλιαράκης δεν παρέλειψε να ευχηθεί χρόνια πολλά στην ΝΔ λόγω της επετείου για τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της, προτρέποντας παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναστοχαστεί «γιατί η σημερινή μορφή της ΝΔ διαφέρει από τη ΝΔ του Κανελλόπουλου, του Παπαληγούρα, του Τσάτσου…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter