Χούμπελ: «Περισσότεροι αστυνομικοί στα ελληνικά γήπεδα απ’ ότι στη Λωρίδα της Γάζας»

Χούμπελ: «Περισσότεροι αστυνομικοί στα ελληνικά γήπεδα απ’ ότι στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο Χέρμπερτ Χούμπελ μίλησε στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και στάθηκε κυρίως στο πρόβλημα της βίας. «Πρέπει να έχουμε τελικό Κυπέλλου με θεατές. 

Γιατί δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν οι φίλαθλοι και των δύο αντιπάλων στο γήπεδο; Γιατί να υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί απ’ ότι φιλάθλους. Είναι δυνατόν να είναι περισσότεροι οι αστυνομικοί από τη Λωρίδα της Γάζας; Η βία δεν επιτρέπεται. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους», υποστήριξε ο Αυστριακός τεχνοκράτης, ο οποίος πρόσθεσε: «Μιλάω ενώπιον της κοιτίδας της δημοκρατίας, θα πρέπει να είστε υπόδειγμα. Δώστε μας την ευκαιρία να συνεργαστούμε, να σεβόμαστε τα βασικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να υπάρχει αλληλεγγύη. Πρέπει να συνεργαζόμαστε. Πριν από 15 χρόνια ήσασταν μια από τις κορυφαίες ομάδες, ακόμα είστε. Ήσασταν πρωταθλητές Ευρώπης. Αλλά σας παρακαλώ να το κάνετε με τον ίδιο τρόπο, τηρώντας τα διεθνή πρότυπα».

Ο Χ. Χούμπελ αναφέρθηκε και στο θέμα της διαιτησίας: «Θέλω επίσης να αναφερθώ στη διαιτησία. Όποτε ερχόμαστε εδώ, οι ομάδες παραπονιούνται. Αν η ομάδα σας κερδίζει 5-0, πρέπει να κερδίζει 7-0, ενώ μιλάνε και για ένα πέναλτι που δόθηκε στο 67ο λεπτό. Αυτά τα συνεχή παράπονα έχουμε την αίσθηση ότι τα χρησιμοποιείτε για να ασκείτε πίεση στους διαιτητές. Στην Ισπανία η προστασία είναι τεράστια στους διαιτητές. Δεν θα πάρουμε τα ηνία για να σας πούμε τι θα κάνετε. Ο ρόλος μας είναι να υπάρξει μία καλή γενιά Ελλήνων διαιτητών. Και οι ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη, όπως οι Έλληνες. Εκβιασμοί, απειλές, επιρροές δεν επιτρέπονται επουδενί. Αυτό είναι κάτι που δεν θα γίνει ανεκτό από τα διεθνή ποδοσφαιρικά όργανα».

Τελειώνοντας ο Χούμπελ έκανε γνωστό ότι, εκτός απροόπτου, η FIFA θα πληρώνει τις αποδοχές του αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα: «Μετά από συναντήσεις και συνεχή παράπονα που υπήρξαν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μου ζήτησε η FIFA και η UEFA να κάνουν ένα ακόμα βήμα για τη στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον επόμενο χρόνο, η κάλυψη των μισθών του κ. Περέιρα να καλυφθεί από τη FIFA και την UEFA. Μετέφερα αυτό το μήνυμα, δεν μπορώ να σας πω ότι έχει περάσει, αλλά υπάρχουν καλές πιθανότητες. Δεν θα είναι πλέον επιχείρημα το οικονομικό. Οι μισθοί των υπόλοιπων δύο μελών της ΚΕΔ καλύπτονται ούτως ή άλλως από τη FIFA και την FIFA.

Είστε μία υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους, γιατί να μην υπάρχει και υπέροχο ποδόσφαιρο. Να είστε προσγειωμένοι και να μη μαλώνετε όλη την ώρα».  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter