Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων

Χουντική πρόκληση από αντιδήμαρχο του Πατούλη

Στην τελετή αγιασμού του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, παρευρέθηκαν εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή και κατ' επέκταση τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Βελής.

Ο κ. Βελής τελείωσε τον χαιρετισμό του αναφωνώντας το γνωστό χουντικό-ακροδεξιό σύνθημα "Πατρίς- Θρησκεία-Οικογένεια", ενώπιον πολλών Γονέων, του συνόλου των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών, αρκετοί εκ των οποίων παρότι αιφνιδιάστηκαν, διαμαρτυρήθηκαν και αποδοκίμασαν την συγκεκριμένη αναφορά, του προφανώς νοσταλγού των χουντικών συνθημάτων Βελή. 

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εξέδωσε ανακοίνωση για να δημοσιοποιήσει το γεγονός:

Το σύνθημα αυτό της φασίζουσας ακροδεξιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο στην λαϊκή συνείδηση με τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, με ρίζες στη δικτατορία του Μεταξά το 1936, αλλά και παλαιότερα, βρήκε δε την απόλυτη έκφρασή του στην επταετή χούντα του Παπαδόπουλου και μαζί με το "Ελλάς- Ελλήνων-Χριστιανών" αποτέλεσαν το "σήμα κατατεθέν" της χούντας .

 Με ιδεολογική βάση αυτά τα συνθηματολογικά τρίπτυχα της ακροδεξιάς εξαπολύθηκαν από την χούντα σκληρότατες διώξεις εναντίον δημοκρατικών πολιτών και αντιφρονούντων, φρικτά βασανιστήρια, δολοφονίες, καταστρατηγήθηκαν τα ατομικά δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού και καταλήξαμε στην προδοσία της Κύπρου. Δυστυχώς αυτά τα χουντικά συνθήματα επιβιώνουν ως σήμερα, με κύριο εκφραστή τη Χρυσή Αυγή, που απροκάλυπτα τα αναφωνεί ακόμα και μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

 Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα τη χουντική - ακροδεξιά πρόκληση του Δημοτικού Συμβούλου (και πρ. Αντιδημάρχου) κ. Βελή Αθανάσιου, του δηλώνουμε ότι πλέον είναι ανεπιθύμητος σε όλες τις εκδηλώσεις των Μαθητών και των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας και καλούμε :

 1. Το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων, να καταδικάσουν έμπρακτα, δημόσια και κατηγορηματικά την συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Βελή που προσβάλει το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Μαρουσιώτικου λαού και να προβεί σε όποιες δικές του ενέργειες. 

2. Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη , να καταδικάσει έμπρακτα, δημόσια και κατηγορηματικά την συγκεκριμένη ενέργεια που προσβάλλει και τον ίδιο και να τον απομακρύνει δια παντός από οποιαδήποτε τυχόν συμμετοχή του σε επιτροπές, νομικά πρόσωπα ή οργανισμούς σχετιζόμενες με την Παιδεία και τα Σχολεία του Δήμου μας. Το Δ. Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.