Χουριέτ: οι δράστες μιλούσαν αραβικά

Χουριέτ: οι δράστες μιλούσαν αραβικά

Η εφημερίδα “Hurriyet” επικαλείται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες, οι επιτιθέμενοι, δεν αναφέρει πόσοι, στο νυκτερινό κλαμπ Reina, μιλούσαν αραβικά, καθώς πυροβολούσαν με συνέπεια το θάνατο 39 ατόμων.

“Διασκεδάζαμε και ξαφνικά οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν. Ο άντρας μου, μου είπε να μη φοβηθώ και με κάλυψε με το σώμα του. Άνθρωποι περνούσαν από πάνω μου. Ο άντρας μου τραυματίστηκε σε τρία σημεία,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Σινέμ Ουγιανίκ, που διασκέδαζε στο αναφερόμενο κέντρο. “Κατάφερα να βγω έξω. Ήταν τρομακτικό,” δήλωσε η ίδια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος εναντίον των κάθε μορφής επιθέσεων από τρομοκρατικές οργανώσεις, μετά τον φόνο 39 ανθρώπων από ένοπλο σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

«Ως έθνος, θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους εναντίον όχι μόνο των ένοπλων επιθέσεων τρομοκρατικών οργανώσεων και των δυνάμεων που βρίσκονται πίσω τους, αλλά επίσης εναντίον των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιθέσεών τους», αναφέρει ο Ερντογάν σε γραπτή δήλωσή του.

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν χάος, να καταστρέψουν το ηθικό του λαού μας και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας με αποτρόπαιες επιθέσεις που στοχοθετούν αμάχους … Θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας ως έθνος, θα συσπειρωθούμε περισσότερο και δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ σε τέτοια βρώμικα παιγνίδια», δήλωσε.

Ο Π. Παυλόπουλος

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς διεβίβασε προς τον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας Γιασάρ Τσεβίκ, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Α. Τσίπρας

Τα βαθιά συλλυπητήρια, του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, στην Κωνσταντινούπολη και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στον τουρκικό, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μετέφερε το διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού, στον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας κ. Yaşar Halit Çevik.

Ο Ν. Βούτσης

Την απερίφραστη καταδίκη του και τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικ. Βούτσης για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε επίσης τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων καθώς και τις ευχές του προς τους τραυματίες για ταχεία ανάρρωση.

Τα αισθήματα τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και εκ μέρους της εθνικής αντιπροσωπείας, ο Πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε μέσω της διπλωματικής οδού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter