Χρ. Γιαννούλης: Η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών

Αδιανόητη και πέρα από κάθε λογική η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τελικά στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο καταργεί ουσιαστικά τις κρατικές εποπτικές αρχές σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια μαζί και αυτό της Θεσσαλονίκης.

Αυτό επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Facebook o βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης.

Στην ανάρτηση του τονίζει και τα εξής:

. Επιλέγουν για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ένα μοντέλο «αθηνοκεντρικής δομής» με μόλις 172 υπαλλήλους που θα πρέπει να «εποπτεύουν» χωρίς αυτοπρόσωπη και συνεχή 24ωρη παρουσία 41 αεροδρόμια και 72 ελικοδρόμια σε όλο την Ελλάδα.

. Με απλά λόγια δημιουργούν μία υπηρεσία η οποία πρέπει υποτίθεται να ελέγχει τα αεροδρόμια και να διασφαλίζει τη δημόσια ασφάλεια και την ίδια ώρα καταργούν τις εποπτικές αρχές στα αεροδρόμια που μέχρι σήμερα είναι επιφορτισμένες με αυτό το έργο.

. Η κατάργηση των εποπτικών αρχών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον και λειτουργεί προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα στα αεροδρόμια της χώρας.

. Γίνεται πλέον φανερό πως με τις επιλογές της κυβέρνησης διακυβεύεται η ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων και η ασφάλεια πτήσεων και επιβατών.

. Κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τις αερομεταφορές το νομοσχέδιο έκτρωμα.

ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ 📌Αδιανόητη και πέρα από κάθε λογική η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει...

Gepostet von Χρήστος Γιαννούλης am Sonntag, 13. September 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.