Χρ. Σπίρτζης για Ε65: «Ο μόνος δρόμος στον πλανήτη που έγινε μόνο το μεσαίο τμήμα»

Χρ. Σπίρτζης για Ε65: «Ο μόνος δρόμος στον πλανήτη που έγινε μόνο το μεσαίο τμήμα»

Μιλώντας στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου που διοργανώνεται στον Βόλο υπό τον τίτλο «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της επόμενης 20ετίας», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Ιανουάριο δημοπρατείται το έργο της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας, με την μεγάλη παράκαμψη της Νέας Ιωνίας.

Το έργο αυτό πρόκειται να αναβαθμίσει τις μεταφορές στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθεί λύση για τον Περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Βόλου, και θα αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο στην Νέα Αγχίαλο με την συμμετοχή τοπικών φορέων, όπως έγινε στην Πάρο και στο Ηράκλειο.

Ο κ. Σπίρτζης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πολύπαθο αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ο μόνος δρόμος στον πλανήτη που έγινε μόνο το μεσαίο τμήμα». Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν υπήρχε προϋπολογισμός, προδιαγραφές. Τα έργα έχουν συνέχεια και το έργο δεν έβγαινε και άρα το μειώσανε. Κόψανε το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι. Αλλά για να συνεχιστεί πρέπει να εγκριθεί πάλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στην τμηματικό σχεδιασμό των έργων. Πρέπει να γίνεται ένας ολιστικός σχεδιασμός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter