Χρ. Στυλιανίδης στη Βουλή: «Η μισή Κύπρος είναι τουρκική» (Video)

Χρ. Στυλιανίδης στη Βουλή: «Η μισή Κύπρος είναι τουρκική» (Video)

Αίσθηση προκαλεί η αποστροφή του υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τουρκική τη «μισή Κύπρο».

«Εάν κάποιοι υπονοούν άλλου τύπου μάχες, όπως τις μάχες που έδωσε η Χούντα και χάθηκε η μισή Κύπρος, εγώ ναι είμαι εναντίον. Γιατί ξέρω τι σημαίνει οι μάχες να δίνονται απλώς και μόνο ως μάχες fake» είπε ο κυπριακής καταγωγής υπουργός και πρόσθεσε: «Η μισή Κύπρος είναι τουρκική».

Τον λόγο ζήτησε και πήρε μετά η Ζ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως είναι βέβαιη πως εν τη ρίμη του λόγου του το είπε ο υπουργός και ζητώντας να ανακληθεί η αναφορά διότι «είμαι βέβαιη ότι δεν το εννοούσατε».

Στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, ο οποίος ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η επίμαχη αναφορά του υπουργού.

«Να διορθώσετε στα πρακτικά αυτά που είπατε στη Βουλή των Ελλήνων» ζήτησε ο κ. Χήτας, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ο κ. Στυλιανίδης δεν είπε ότι η μισή Κύπρος είναι υπό κατοχή, αλλά την αποκάλεσε τουρκική.

«Είναι σε εισαγωγικά»

Απαντώντας στις αιτιάσεις, ο υπουργός ότι αντίστοιχη διατύπωση έγινε και στην Κυπριακή Βουλή, ακόμη και από προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ακόμη και στην Κύπρο. «Ακούστηκε ότι παραχώρησα τη μισή Κύπρο, είμαι πολεμιστής της Κύπρου με αγώνες για την πατρίδα μου» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι η επίμαχη αποστροφή «είναι σε εισαγωγικά».

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter