Χρειάζονται 48.000 εκπαιδευτικοί, θα προσληφθούν μόνο 5.000

Χρειάζονται 48.000 εκπαιδευτικοί, θα προσληφθούν μόνο 5.000
EUROKINISSI

Σε ομιλία του στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι κάθε χρόνο θα έχουμε 4 με 5.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

«Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, σταδιακά, ως προς τη στελέχωση των σχολικών μονάδων με προσωπικό αυξανόμενα μόνιμο, με 4 έως 5 χιλιάδες νέες προσλήψεις το χρόνο» δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας.

«Κανονικότητα» δηλαδή στα σχολεία θα είναι η απασχόληση αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς, όπως γράφει το alfavita.gr, το σχολικό έτος 2022-2023 (αυτό που μας πέρασε δηλαδή) πραγματοποιήθηκαν συνολικά 48.176 προσλήψεις αναπληρωτών στην επικράτεια. Δηλαδή υπάρχουν 48.000 λειτουργικά και οργανικά κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα κενά αυτά είναι περίπου σταθερά τα τελευταία χρόνια καθώς και τις προηγούμενες χρονιές προσλαμβάνονται σταθερά 40-50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε επίσης: Ενα βήμα πίσω από τον Πιερρακάκη, μετά την οργή των εκπαιδευτικών

H προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί «αποτελεί στρέβλωση» και ότι οι αναπληρωτές, θα «ενεργοποιούνται» μόνο για να καλύπτουν κάποια έκτακτη ανάγκη.

Μάλιστα λίγο πριν από τις πρώτες εκλογές του Μαϊου του 2023 σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και στο Πρώτο πρόγραμμα 91.6 (Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023) η Νίκη Κεραμέως δήλωνε: «Προχωράμε και σε άλλους διορισμούς και αλλάζουμε τη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού του αναπληρωτή».

Αν όμως διορίζονται κάθε χρόνο 4-5.000 μόνιμοι εκπαιδευτικών (όσοι δηλαδή κάθε χρόνο παραιτούνται λόγω συνταξιοδότησης) πως θα εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών;.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter