Χρέος: στο ίδιο έργο θεατές

Χρέος: στο ίδιο έργο θεατές

Από το σήριαλ «κλείνει – δεν κλείνει» η αξιολόγηση, στο σήριαλ «λύση για το χρέος»… Και να ο Τσίπρας να περιμένει να βάλει τη γραβάτα!

Και να οι Γερμανοί, με πρώτο βιολί τον Σόιμπλε, να παίζουν παιχνίδια με το ΔΝΤ, λόγω των γερμανικών εκλογών! Και σαν να μη μας έφταναν τα σοβαρά, έχουμε και τον κίτρινο γερμανικό Τύπο, με την παλιά… «αγαπημένη» Bild – αυτήν που μας είχε προτείνει να πουλήσουμε νησιά για να σωθούμε – να κάνει την τρίχα τριχιά, για να καταλήξει ότι είμαστε έτοιμοι να απαρνηθούμε την επόμενη δόση της χρηματοδότησης, εάν δεν καταλήξουν οι δανειστές μας σε λύση για το χρέος. Ε λοιπόν, όχι, αγαπητή Bild! Καταλήξετε δεν καταλήξετε, τη δόση δεν σας τη χαρίζουμε, γιατί την έχουμε ήδη χρυσοπληρωμένη, εμείς και τα εγγόνια μας!

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση προσβλέπει σε μία πολιτική λύση και σε αυτή την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με Μέρκελ και Μακρόν και τους έθεσε το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, αλλά και της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, μπας και κάποτε καταφέρουμε να κάνουμε… ηρωική έξοδο στις «περίφημες» αγορές. Κι αυτός ο Μακρόν… Θα μας στηρίξει στο ζήτημα του χρέους, είπε με το «καλημέρα» της εκλογής του, και ακόμα περιμένουμε!

Έτσι, πάμε για το επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, χωρίς φυσικά να είμαστε σίγουροι για λύση στο θέμα του χρέους, και με τον φίλο μας Μοσκοβισί να μας κάνει, ως συνήθως, κομπλιμέντα και ταυτοχρόνως να διευκρινίζει ότι υπάρχουν και κάποιες «απαιτήσεις» που πρέπει να εκπληρωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων, πριν διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους! Όχι πολλές, καμιά… 140ριά! Ο Πιερ (σ.σ. Μοσκοβισί), πάντως, αν μη τι άλλο, είναι πάντα αισιόδοξος! Θα επιτευχθεί τελική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, λέει ή μάλλον ελπίζει. Και εμείς το ίδιο, Πιερ…

Το δε καταπληκτικό είναι όταν όλοι παραδέχονται, όχι απλά ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο – αυτά πλέον τα ακούμε… βερεσέ – αλλά ότι έχουμε υπερβεί και τους στόχους! Σκεφτείτε, δηλαδή, και να μην τους είχαμε υπερβεί… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter