Χρέωση με το χιλιόμετρο στην Ολυμπία Οδό

Χρέωση με το χιλιόμετρο στην Ολυμπία Οδό

Εως και 76% χαμηλότερες χρεώσεις προσφέρει πλέον η Ολυμπία Οδός μέσω του συστήματος Hybrid

Xαμηλότερες χρεώσεις στα διόδια του αυτοκινητόδρομου, που φθάνουν έως και 76%, προσφέρει πλέον η Ολυμπία Οδός μέσω του συστήματος Ηybrid που λειτουργεί αποκλειστικά με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS της Ολυμπίας Οδού, και έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει τα χιλιόμετρα που έχει οδηγήσει ο χρήστης και να επιστρέφει αυτόματα τα χρήματα για την απόσταση που δεν διένυσε. 

Πρακτικά, ο οδηγός περνάει τα διόδια με τη χρήση του ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και χρεώνεται το αντίτιμο της διαδρομής. Στην έξοδό του από την Ολυμπία Οδό, το σύστημα Hybrid αναγνωρίζει τον πομποδέκτη και επιστρέφει τη διαφορά των χρημάτων, άρα ο χρήστης χρεώνεται μόνο για τα χιλιόμετρα που διένυσε μέσα τον αυτοκινητόδρομο. Η χιλιομετρική χρέωση διοδίων δημιουργεί νέα δεδομένα στις εγχώριες μετακινήσεις, καθώς προσφέρει αναλογικότερες χρεώσεις, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας.

Παρουσιάζοντας το νέο σύστημα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε: «Το χιλιομετρικό σύστημα διοδίων Hybrid είναι ένα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα που αλλάζει εντελώς τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών αυτοκινητόδρομων και αποτελεί μια ουσιαστική κοινωνική επένδυση στις μετακινήσεις των πολιτών, αφού εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έννοια της χιλιομετρικής χρέωσης. Στην οικογένεια της Ολυμπίας Οδού είμαστε πολύ περήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, να θέσουμε σε λειτουργία ένα σύστημα που θα παρέχει σημαντική μείωση τιμών στους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο.»

Να σημειωθεί ότι το εκπτωτικό πρόγραμμα VALUE θα συνεχίσει να προσφέρεται στα ΙΧ επιβατικά παράλληλα με το νέο σύστημα υπολογισμού διοδίων HYBRID. Ετσι, οι οδηγοί θα απολαμβάνουν τις κλιμακωτές εκπτώσεις ανάλογα με τις διελεύσεις τους στον αυτοκινητόδρομο και εν συνεχεία τις επιστροφές από το σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης. Μέσω του Hybrid, που θα ισχύει για όλους τους τύπους οχημάτων, πλην των δικύκλων, η Ολυμπία Οδός γίνεται ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που εφαρμόζει χιλιομετρική χρέωση και στους επαγγελματίες οδηγούς.

Οι συνδρομητές ΟΛΥΜΠΙΑ PASS των δύο παραπάνω κατηγοριών, ΙΧ επιβατικών και βαν/φορτηγών, δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς το σύστημα θα τεθεί αυτόματα σε λειτουργία την Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021. Στομηνιαίο λογαριασμό του Ιανουαρίου θα δουν για πρώτη φορά την εφαρμογή του νέου συστήματος, δηλαδή τις επιστροφές ποσού που πιστώθηκαν στο λογαριασμό τους ανάλογα με τις διαδρομές που έκαναν. Η απόκτηση του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS είναι πολύ απλή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν Online εγγραφή στην ιστοσελίδα www.olympiaodos.gr ή να τηλεφωνήσουν στο 22960 95555 και ο πομποδέκτης θα τους σταλεί δωρεάν εντός 10 εργάσιμων ημερών στη διεύθυνση που θα δηλώσουν. Για τους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιούν μόνο Moto Card και όχι πομποδέκτη, η Ολυμπία Οδός προέβλεψε ένα ακόμα εκπτωτικό πρόγραμμα, το MotoVALUE, το οποίο θα προσφέρει σταθερή έκπτωση 20% από την πρώτη διέλευση!

Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης Hybrid οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν είτε στην ιστοσελίδα της Ολυμπίας Οδού www.olympiaodos. gr ή καλώντας στο τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών στο 22960 95555από Δευτέρα έως Παρασκευή (08.00-18.00).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter