Χρέωση με το χιλιόμετρο στην Ολυμπία Οδό

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα χαμηλές χρεώσεις διοδίων με το σύστημα Hybrid

Xαμηλότερες χρεώσεις στα διόδια του αυτοκινητόδρομου, που φτάνουν έως και 76%, προσφέρει πλέον η Ολυμπία Οδός μέσω του συστήματος Ηybrid που λειτουργεί αποκλειστικά με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS της Ολυμπίας Οδού, και έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει τα χιλιόμετρα που έχει οδηγήσει ο χρήστης και να επιστρέφει αυτόματα τα χρήματα για την απόσταση που δεν διένυσε. Πρακτικά, ο οδηγός περνάει τα διόδια με τη χρήση του ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και χρεώνεται το αντίτιμο της διαδρομής. Στην έξοδό του από την Ολυμπία Οδό, το σύστημα Hybrid αναγνωρίζει τον πομποδέκτη και επιστρέφει τη διαφορά των χρημάτων, άρα ο χρήστης χρεώνεται μόνο για τα χιλιόμετρα που διένυσε μέσα τον αυτοκινητόδρομο. Η χιλιομετρική χρέωση διοδίων δημιουργεί νέα δεδομένα στις εγχώριες μετακινήσεις, καθώς προσφέρει αναλογικότερες χρεώσεις, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας. Παρουσιάζοντας το νέο σύστημα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε: «Το χιλιομετρικό σύστημα διοδίων Hybrid είναι ένα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα που αλλάζει εντελώς τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών αυτοκινητόδρομων και αποτελεί μια ουσιαστική κοινωνική επένδυση στις μετακινήσεις των πολιτών, αφού εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έννοια της χιλιομετρικής χρέωσης. Στην οικογένεια της Ολυμπίας Οδού είμαστε πολύ περήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, να θέσουμε σε λειτουργία ένα σύστημα που θα παρέχει σημαντική μείωση τιμών στους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο».

Να σημειωθεί ότι το εκπτωτικό πρόγραμμα VALUE θα συνεχίσει να προσφέρεται στα ΙΧ επιβατικά παράλληλα με το νέο σύστημα υπολογισμού διοδίων Hybrid. Ετσι, οι οδηγοί θα απολαμβάνουν τις κλιμακωτές εκπτώσεις ανάλογα με τις διελεύσεις τους στον αυτοκινητόδρομο και εν συνεχεία τις επιστροφές από το σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης. Μέσω του Hybrid, που θα ισχύει για όλους τους τύπους οχημάτων πλην των δικύκλων, η Ολυμπία Οδός γίνεται ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που εφαρμόζει χιλιομετρική χρέωση και στους επαγγελματίες οδηγούς.

Οι συνδρομητές ΟΛΥΜΠΙΑ PASS των δύο παραπάνω κατηγοριών, ΙΧ επιβατικών και βαν/φορτηγών, δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς το σύστημα θα τεθεί αυτόματα σε λειτουργία την Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021. Στο μηνιαίο λογαριασμό του Ιανουαρίου θα δουν για πρώτη φορά την εφαρμογή του νέου συστήματος, δηλαδή τις επιστροφές ποσού που πιστώθηκαν στο λογαριασμό τους ανάλογα με τις διαδρομές που έκαναν. Η απόκτηση του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS είναι πολύ απλή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν online εγγραφή στην ιστοσελίδα www.olympiaodos.gr ή να τηλεφωνήσουν στο 22960 95555 και ο πομποδέκτης θα τους σταλεί δωρεάν εντός δέκα εργάσιμων ημερών στη διεύθυνση που θα δηλώσουν. Για τους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιούν μόνο Moto Card και όχι πομποδέκτη, η Ολυμπία Οδός προέβλεψε ένα ακόμα εκπτωτικό πρόγραμμα, το MotoVALUE, το οποίο θα προσφέρει σταθερή έκπτωση 20% από την πρώτη διέλευση!

Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης Hybrid οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν είτε στην ιστοσελίδα της Ολυμπίας Οδού www. olympiaodos. gr ή καλώντας στο τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών στο 22960 95555 από Δευτέρα έως Παρασκευή (08.00-18.00).

Μυτιληναίος: Πήρε το μεγάλο φ/β έργο της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Ο όμιλος Μυτιληναίος αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο 230MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Κοζάνη, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Η ανάθεση του έργου περιλαμβάνει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και το να τεθεί σε λειτουργία στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και τη σύνδεση της μονάδας με δύο υποσταθμούς 150kV. Ο τομέας ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας της Μυτιληναίος συγκαταλέγεται στους δέκα κορυφαίους κατασκευαστές έργων ΑΠΕ στον κόσμο, με χαρτοφυλάκιο έργων άνω των 2GW σε όλο τον πλανήτη.

ZARO'S: Φυσικό νερό σε ΗΠΑ και Καναδά

Στην υπογραφή συμφωνίας για την αποκλειστική διάθεση του πολυβραβευμένου φυσικού μεταλλικού νερού ZARO’S στις ΗΠΑ και στον Καναδά από τη Cermak Fresh Market προχώρησε η ZARO’S.

Η Cermak Fresh Market αποτελεί μια από τις κορυφαίες αλυσίδες τροφίμων στις ΗΠΑ και έχει ως επικεφαλής τον Ελληνοαμερικανό Μιχάλη Μπούση, πρόεδρο του ΟΦΗ, εξού και η σχέση με το επίσης κρητικό νερό ZARO’S. Το νερό ZARO’S έχει βραβευτεί ως «καλύτερο νερό του κόσμου», εξάγεται σε περισσότερες από 20 χώρες, ενώ πρόσφατα επιλέχθηκε από το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ στη λίστα των προμηθευτών του αμερικανικού στρατού.

Μέγας Γύρος: Μειοψηφική συμμετοχή από το fund Elikonos 2

Επένδυση 4 εκατ. ευρώ για την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στη Μέγας Ελληνικός Παραδοσιακός Γύρος ΑΕ (Μέγας Γύρος), τον μεγαλύτερο παραγωγό προϊόντων γύρου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το Elikonos 2 SICAR, επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών με σκοπό τη χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων ελληνικών, κυρίως μικρομεσαίων, επιχειρήσεων.

Η εταιρεία Μέγας Γύρος διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα (Ασπρόπυργος) και στις ΗΠΑ (Νιου Τζέρσεϊ) και απασχολεί 225 άτομα. Παράγει περίπου 80 κωδικούς προϊόντων, με πρόσφατη καινοτομία τα προϊόντα χωρίς κρέας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.