Χρ.Γιαννούλης: Να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές και ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για ασθενείς covid

Χρ.Γιαννούλης: Να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές και ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για ασθενείς covid

Η κυβέρνηση έχει το χρόνο, ακόμη και τώρα, να λάβει ουσιαστικά μέτρα. Επιτάσσοντας όλες τις ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών, αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες όπου θα μεταφέρονται όσοι ασθενείς με ήπια συμπτώματα παίρνουν εξιτήριο αλλά είναι ακόμη θετικοί στον covid 1. Αυτά προτείνει μεταξύ άλλων σε σημερινή δήλωσή του, ο Χρήστος Γιαννούλης Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσής του: 

«Τις τελευταίες ώρες στη δημόσια συζήτηση κυριαρχεί η συγκλονιστική εξομολόγηση της παθολόγου εντατικολόγου στην Κλινική Covid του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Χριστίνα Κυδώνα, που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Σε όσους πρόθυμα προσπαθούν να ετεροκαθορίσουν τη συζήτηση και να αξιολογήσουν ως μείζονος σημασίας την κομματική αντιπαράθεση και όχι τη μάχη για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές τους προτρέπω να τη διαβάσουν πολύ προσεκτικά και με κατανόηση. Από την πρώτη στιγμή –πριν από οκτώ μήνες- ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αλλά και η κοινωνία στο σύνολο της ανησυχούσαν και προέτρεπαν την κυβέρνηση να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγεία έγκαιρα, για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις όπως αυτές που περιγράφει η κυρία Κυδωνά. Δυστυχώς συμβαίνουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης σήμερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ούτε φτιασιδώνεται, ούτε και καλύπτεται με συμψηφισμούς και δημόσιες συζητήσεις που θέτουν άστοχα ερωτήματα πάνω σε διαστρεβλωμένες εκτιμήσεις και απόψεις. Επαναλαμβάνω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ. 

Η κυβέρνηση έχει το χρόνο, ακόμη και τώρα, να λάβει ουσιαστικά μέτρα. Επιτάσσοντας όλες τις ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών. Επιτάσσοντας , όπως προτείνει η κυρία Κυδωνά ξενοδοχειακές μονάδες όπου θα μεταφέρονται όσοι ασθενείς με ήπια συμπτώματα παίρνουν εξιτήριο αλλά είναι ακόμη θετικοί στον covid 1. Στηρίζοντας τους γιατρούς που εργάζονται ατελείωτες ώρες σε συνθήκες έντασης, άγχους αλλά και με αίσθημα ευθύνης. Ο εχθρός δεν είναι ο πολιτικός αντίπαλος. Είναι η αδράνεια, η αναλγησία, η αναποτελεσματικότητα και η εγκληματικά εμμονή σε ένα σχέδιο –αν υπάρχει- που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Θα συνεχίσουμε να λέμε ότι το κυρίαρχο μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή. Ας την προστατεύσουμε με έργα, όχι με λόγια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter