Χρήματα για τα «γαλάζια» golden boys των συγκοινωνιών… υπάρχουν!

Χρήματα για τα «γαλάζια» golden boys των συγκοινωνιών… υπάρχουν!
Φωτογραφία αρχείου.

Μέγα ζήτημα προκύπτει μετά την ερώτηση που κατατέθηκε από τις βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Θεοπίστη Πέρκα σχετικά με τις νέες αμοιβές -πρόκληση των διοικήσεων των ΔΕΚΟ αστικών συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας.

Η ΝΔ δεν δίστασε να προχωρήσει στο «ξήλωμα» των προηγούμενων διοικήσεων της ΣΤΑΣΥ, του ΟΣΥ και του ΟΑΣΑ, αγνοώντας τις αξιολογήσεις που είχαν γίνει από διεθνείς εταιρείες. Πλην της τοποθέτησης των «ημετέρων», η νέα κυβέρνηση φέρεται να φροντίζει για τις αδρές αμοιβές των διοικητών των τριών φορέων, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις πρόσφατες τοποθετήσεις επιφανών στελεχών της ΝΔ στις ΔΕΚΟ των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και για τις αμοιβές τους (εν καιρώ πανδημίας), ο κατατέθηκε σχετική ερώτηση από τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστη Πέρκα και Θεοδώρα Τζάκρη.

Η ερώτηση των Πέρκα και Τζάκρη

«Αληθεύει ότι οι νέες αμοιβές των ΔΕΚΟ του Υπερταμείου (Μεταφορών, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.) είναι υπερδιπλάσιες από τις αντίστοιχες επί των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ; Εκτιμάτε ότι οι αμοιβές των 400 ευρώ ανά συνεδρίαση για κάθε μέλος των νέων διοικητικών συμβουλίων, σε σχέση με τις αμοιβές των 50 ευρώ της προηγούμενης περιόδου, δεν συνιστούν μία πρόκληση προς τον ελληνικό λαό; Βάσει ποιας διαδικασίας και ποιων αξιολογήσεων έγινε τόσο η απομάκρυνση των προηγούμενων διοικήσεων των οργανισμών ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ όσο και η επιλογή των νέων διοικήσεων των οργανισμών αυτών; Δεν θεωρείτε ότι οι πρόσφατες τοποθετήσεις προβεβλημένων κομματικών στελεχών της Ν.Δ. στις ΔΕΚΟ των αστικών συγκοινωνιών, που μάλιστα είχαν δει το φως της δημοσιότητας πολύ πριν την τοποθέτησή τους, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τον ιδρυτικό νόμο του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ Α.Ε.), το οποίο είναι υποχρεωμένο να τηρήσει τις προβλέψεις αυτού;»

Παράλληλα, οι Θεοπίστη Πέρκα και Θεοδώρα Τζάκρη αιτήθηκαν να προσκομιστούν: τα πρακτικά των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. και των Γενικών Συνελεύσεων της ΕΕΣΥΠ και  του διοικητικού συμβουλίου της ΟΑΣΑ Α.Ε. και των Γενικών Συνελεύσεων της ΟΑΣΑ Α.Ε., με βάση τις οποίες προχώρησαν στις αντικαταστάσεις των διοικητικών συμβουλίων ή μελών αυτών.

Επίσης, αιτήθηκαν την πρόσκομιση των σχετικών συγκριτικών αξιολογήσεων από τους οίκους αξιολόγησης, καθώς και κάθε σχετικής τεκμηρίωσης, η οποία λήφθηκε υπόψη, βάσει των οποίων οι ανωτέρω φορείς προχώρησαν στις αλλαγές διοικήσεων των ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών (ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ), των οποίων επιπρόσθετα η θητεία δεν είχε λήξει, όσο και στον διπλασιασμό των αμοιβών τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter