Μια σύντομη απάντηση στα χαλκεία

Χρήστος Παναγής: Τίτλος τιμής η συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα ενάντια στο πρόσωπό του, ο Χρήστος Παναγής εξέδωσε μια σύντομη απάντηση στα χαλκεία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην απάντηση αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα που προέρχονται από τα γνωστά χαλκεία κι αφορούν το πρόσωπό μου, έχω να πω τα εξής.

Όταν στον Δήμο Ωρωπού επιβλήθηκε ο αποκλεισμός μας από 8 σταθμούς διοδίων, πράγμα που σήμαινε πως για να βγαίνουμε από τα σπίτια μας έπρεπε να πληρώνουμε έως και δύο μισθούς το χρόνο στα διόδια, αντιδράσαμε με μεγάλες κινητοποιήσεις όλοι μαζί οι κάτοικοι, οι τοπικές αρχές, φορείς, σε συντονισμό με πολλές άλλες περιοχές που είχαν ανάλογα προβλήματα (Φθιώτιδα, Πιερία, Αχαΐα, Λάρισα). Για τις κινητοποιήσεις αυτές δεχθήκαμε πολλές πιέσεις, πολλοί από μας υποστήκαμε διώξεις αλλά αθωωθήκαμε στα δικαστήρια.

Τα γνωστά χαλκεία ενοχλούνται ίσως γιατί το ζήτημα πλέον των οδικών αξόνων και των λεόντειων συμβάσεων που μας κληρονόμησε το παλιό πολιτικό σύστημα το χειρίζεται μια κυβέρνηση που δεν συνδέεται με καλομαθημένες ελίτ. Η παρούσα κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών αφενός ολοκλήρωσαν τα έργα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν αφήσει παρατημένα για χρόνια, αφετέρου κατάφεραν να μειώσουν τις απαιτήσεις των παραχωρησιούχων κατά 700 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, διερευνούν τις δυνατότητες μέσω παρεμβάσεων και αλλαγών, να καταστήσουν το σύστημα δικαιότερο και φθηνότερο.

Τα όσα γράφτηκαν εναντίον μου εκφράζουν μια αντίληψη που θεωρεί μελανό σημείο τη συμμετοχή σε κοινωνικά κινήματα. Για μας ο ενεργός πολίτης, που νοιάζεται για τα κοινά και συμμετέχει στα κοινά, είναι τίτλος τιμής. Τις ίδιες ιδέες υπηρετώ και σήμερα.

Τέλος, να διευκρινίσω πως δεν είχα ποτέ σχέση με τη μειοψηφική ομάδα «Δεν πληρώνω» όπως ψευδώς αναφέρεται, έχοντας διαφωνήσει κάθετα με τις θέσεις και τις πρακτικές τους.

Χρήστος Παναγής

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.