Χρηματικό πρόστιμο στον Χρυσοχοΐδη: Έγραψε στα «παλιά του τα παπούτσια» δικαστική απόφαση

Χρηματικό πρόστιμο στον Χρυσοχοΐδη: Έγραψε στα «παλιά του τα παπούτσια» δικαστική απόφαση

Δεν έχει ξαναγίνει. Δικαστήριο να επιβάλλει πρόστιμο σε εν ενεργεία υπουργό θεωρώντας τον ως υπεύθυνο, με δεδομένο ότι είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των αρμόδιων υπηρεσιών, επειδή δεν συμμορφώθηκε, από το 2019 και μετά, με δικαστική απόφαση του 2011. Η υπόθεση είναι τόσο εξόφθαλμη που ανάγκασε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας να «τιμωρήσει» τον ίδιο τον προϊστάμενο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θεωρώντας τον ως υπεύθυνο για και την ποινικώς κολάσιμη ασέβεια που έχει επιδείξει το υπουργείο του απέναντι σε μια εντολή της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ επέβαλε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επειδή αρνούνταν να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση του 2011.Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 628/2021 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών την οποία δημοσιεύει το documentonews.gr και εξεδόθη στις 10 Μαΐου 2021.

Το 2011 το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε αστυνομικό που είχε προσφύγει επειδή αποκλείστηκε από την εισαγωγή στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ λόγω του ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματος ήταν πέραν των προβλεπόμενων ορίων. Το Διοικητικό Εφετείο ακύρωνε τον αποκλεισμό του και ζητούσε να δώσει κανονικά εξετάσεις και εάν τις περάσει να φοιτήσει στις σχολές της αστυνομίας ως υποψήφιος Αστυφύλακας. Τελικά ο υποψήφιος κατετάγη και αποφοίτησε από τη σχολή το 2015 με το βαθμό του Αστυφύλακα.

Το 2019 με το υπ’ αριθμόν 1677/2019 πρακτικό του Συμβουλίου κρίθηκε ότι το υπουργείο θα έπρεπε να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση του 2011 και έπρεπε να καταβληθούν αναδρομικά στον αστυνομικό.

«…Η συμμόρφωση της Διοίκησης είναι πλημμελής λόγω της μη καταβολής αναδρομικών αποδοχών στον αιτούντα…» επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση.

Επίσης με την ίδια απόφαση καλούνταν να συμμορφωθεί ο ίδιος υπουργός προσωπικά μέσα σε τρεις μήνες.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου απέστειλε έγγραφο στο Διοικητικό Εφετείο με το οποίο ζητούσε τρίμηνη προθεσμία «προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην υπηρεσία για την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών».

Τελικά μέχρι και σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν έχει συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση με αποτέλεσμα το Διοικητικό Εφετείο να του επιβάλει πρόστιμο.

«…Ο καθ ου υπουργός εξακολουθεί αδικαιολογήτως να μην συμμορφώνεται προς την 2560/2011 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών…» επισημαίνεται στην σχετική δικαστική απόφαση, ενώ όπως αναφέρεται «..η μη συμμόρφωση κρίνεται από το Συμβούλιο ως προφανώς αδικαιολόγητη…».

Είναι ίσως από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένα δικαστήριο επιβάλει πρόστιμο προσωπικά σε υπουργό για μη συμμόρφωση με δικαστική απόφαση.

Το documentonews.gr επικοινώνησε με το δικηγόρο του αστυνομικού, Γιάγκο Λαμπίρη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εάν το κατάντημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει σχέση με τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά αμιγώς σχετίζεται με τους επιτελείς του, επιφυλασσόμεθα εφ’ εξής. Σίγουρα πάντως αφορά την κυβέρνηση. Και τούτο διότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανιζόμενος να αναζητεί τη βοήθεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την πάταξη της εγκληματικότητας και ορθώς πράττει, την ίδια στιγμή απαξιώνει την ελληνική Δικαιοσύνη όταν καλείται να καταβάλλει ποσό 1.000 ευρώ, επειδή αδικαιολογήτως αρνήθηκε να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση. Ας εκτιμήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον επισκέπτη του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη θέση του τελευταίου για την ελληνική Δικαιοσύνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter