Χριστοδουλοπούλου για τον έλεγχο στο πόθεν έσχες της Μαρέβας: «Ο Τσιάρας επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής»

Χριστοδουλοπούλου για τον έλεγχο στο πόθεν έσχες της Μαρέβας: «Ο Τσιάρας επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής»

Το επικοινωνιακό αυτογκόλ της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αρνούμενη πως διέρρευσε οτιδήποτε σχετικό με την επιστολή ή το περιεχόμενό της. «Από μια πρόχειρη ανάγνωση των διάφορων sites, κανένα δεν αναφέρει τίποτε για την επίδικη επιστολή» σημειώνει, καταδεικνύοντας το επικοινωνιακό στραπάτσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής αφενός ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε διέρρευσε την οποιαδήποτε σχετική πληροφορία για την επιστολή με την οποία ζητούνται συμπληρωματικά στοιχεία από την σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη και αφετέρου διευκρινίζει πως στα πλαίσια του τακτικού ελέγχου και κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή ζητήθηκαν τα επιπλέον στοιχεία από την κ. Γκραμπόφσκι.

«Ουδέποτε διέρρευσα οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενό της προς οποιοδήποτε site ή άλλο μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, από μια πρόχειρη ανάγνωση των διάφορων sites, κανένα δεν αναφέρει τίποτε για την επίδικη επιστολή» σημειώνει, καταδεικνύοντας το επικοινωνιακό ατόπημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που από μόνη της αποκάλυψε την ύπαρξη της επιστολής.

«Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τηρώ ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή, και ουδέποτε έκανα χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσω σκοπιμότητες» καταλήγει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις στους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες, του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, κ. Κώστα Τσιάρα, ότι δήθεν διέρρευσα επιστολή μου η οποία περιέχει αίτημα για την παροχή συμπληρωματικών στοιχείων σχετικά με τη δήλωση της συζύγου του κ. Κ. Μητσοτάκη, κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αναφέρω τα ακόλουθα:

Ουδέποτε διέρρευσα οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενό της προς οποιοδήποτε site ή άλλο μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, από μια πρόχειρη ανάγνωση των διάφορων sites, κανένα δεν αναφέρει τίποτε για την επίδικη επιστολή.

Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κος Τσιάρας, με τις δηλώσεις του, χρεώνοντάς μου μάλιστα ότι παραβίασα απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί έκτακτος έλεγχος στη δήλωση Πόθεν Έσχες της κας Γκραμπόφσκι.

Με την παρούσα δήλωση επιθυμώ να διευκρινίσω ότι τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου. Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή, και, ως εκ τούτου, ο κος Τσιάρας, μέλος της Επιτροπής, βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια, αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τηρώ ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή, και ουδέποτε έκανα χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσω σκοπιμότητες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter