Χρήστος Γιαννούλης: Η ποινικοποίηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας μας οδηγεί σε καθεστωτικές αντιλήψεις

Χρήστος Γιαννούλης: Η ποινικοποίηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας μας οδηγεί σε καθεστωτικές αντιλήψεις

Ο βουλευτής του Σύριζα-ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης τοποθετήθηκε αναφορικά με την επίθεση που δέχονται οι δημοσιογράφοι από το… επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, με προφανείς αναφορές στην δίωξη Βαξεβάνη.

Εστιάζοντας στο γεγονός ότι τόσο η Γιάννα Παπαδάκου όσο και ο Κώστας Βαξεβάνης υπηρετούν με πίστη την ερευνητική δημοσιογραφία και καλούνται σε απολογία από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, τονίζει πως «η ποινικοποίηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας μας οδηγεί πλέον σε καθεστωτικές αντιλήψεις, που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ίδια την ελευθεροτυπία».

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον Σύριζα-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «η προάσπιση της ελευθερίας του τύπου είναι προάσπιση και θωράκιση της ίδιας της δημοκρατίας» και αναλυτικά τονίζει τα εξής:

«”Η ελευθεροτυπία στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη”
“Στις ΗΠΑ θα έπαιρναν το βραβείο Πούλιτζερ για τη συμβολή τους στην αποκάλυψη ενός τεράστιου οικονομικού σκανδάλου με πολιτικές προεκτάσεις.
Πολύ πιθανό να γυρίζονταν και ταινία με τίτλο «Όλοι οι άνθρωποι της Novartis”
Στην Ελλάδα όμως όπου διαφεντεύει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, διώκονται.
Η Γιάννα Παπαδάκου και ο Κώστας Βαξεβάνης, που χρόνια τώρα υπηρετούν με πίστη την ερευνητική δημοσιογραφία, καλούνται σε απολογία από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου (περί ευθύνης υπουργών) για την υπόθεση της Novartis.
Η ποινικοποίηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας μας οδηγεί πλέον σε καθεστωτικές αντιλήψεις, που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ίδια την ελευθεροτυπία.
Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες, όλοι οι δημοκράτες δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς απέναντι σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και πρακτικές.
Η προάσπιση της ελευθερίας του τύπου είναι προάσπιση και θωράκιση της ίδιας της δημοκρατίας”.
Χρήστος Γιαννούλης Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter