Χρήστος Ράμμος: Η εμμονή της εντιμότητας

Χρήστος Ράμμος: Η εμμονή της εντιμότητας

Από τις περιπέτειες του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου συνάγονται δύο συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι στην Ελλάδα του 41% και της απαξίωσης των πάντων υπάρχουν έντιμοι δικαστές. Που δίνουν τη μάχη για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη αγνοώντας τις συνέπειες. Το δεύτερο είναι ότι το καθεστώς θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή την εμμονή στην εντιμότητα και δεν τη συγχωρεί. Τους εμποδίζει, τους βάζει τρικλοποδιές, τους εκβιάζει, τους δελεάζει και εντέλει τους τιμωρεί παραδειγματικά αν δεν μπορέσει να δώσει στη συνείδησή τους σχήμα Ντογιάκου. Φτάνοντας μέχρι την πιο χυδαία δολοφονία χαρακτήρα εις βάρος τους, με δράστη τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον ανώτατο θεσμικό παράγοντα δηλαδή, που θα έπρεπε να εγγυάται την πλήρη ελευθερία της συνείδησής τους.

Ο Ράμμος και ο Μητσοτάκης είναι δύο κόσμοι όχι απλώς διαφορετικοί, αλλά αντίθετοι. Η ζωή, η διαδρομή και εντέλει η «ατζέντα» του πρώτου είναι η αλήθεια, η αξιοπρέπεια, η ευσυνειδησία, η εντιμότητα. Η «ατζέντα» του δεύτερου είναι το ψέμα, η αναξιοπρέπεια, η ατιμία. Και σε όποιον οι λέξεις φαίνονται πολύ βαριές ας ρίξει μια ματιά στο πόσο βαριές ήταν και είναι οι πράξεις του. Προσπάθησε να εμποδίσει μέσω του «γνωμοδότη» Ντογιάκου την έρευνα της ΑΔΑΕ στους παρόχους. Εκλεισε την πόρτα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στον Ράμμο που ζήτησε να ενημερώσει για τα ευρήματα της αρχής. Και εντέλει άλλαξε τη σύνθεση της ΑΔΑΕ και έθεσε εκποδών τα μέλη και τον πρόεδρό της ως το σημείο της δολοφονίας χαρακτήρα και της δικαστικής δίωξης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην Ελλάδα έλαβαν και λαμβάνουν χώρα δύο αδελφά εγκλήματα. Το πρώτο είναι οι υποκλοπές, που χάρη στον Ράμμο και στην ΑΔΑΕ, την ερευνητική δημοσιογραφία και κάποιες γενναίες φωνές, τη Libe και τη δημοκρατική αντιπολίτευση έχουν αποκαλυφθεί στην ανατριχιαστική τους έκταση. Το δεύτερο είναι η απροσχημάτιστη απόπειρα συγκάλυψης. Προβληματίζεται κάποιος λογικός άνθρωπος από πού ξεκινούν τα νήματα; Ποιος είναι ο οργανωτής και ο ηθικός αυτουργός; Ποιος κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του παρακράτους; Αν ναι, τότε έλαβε την απάντηση από τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Τη χυδαία προσπάθειά του να δυσφημήσει τον Ράμμο μέχρι ηθικής εξουθένωσης, να κρυφτεί πίσω από το 41%, να τσαλακώσει θεσμούς και συνειδήσεις για να ξεπλύνει τον εαυτό του.

Ελαβαν όμως οι πάντες την απάντηση και από τον ίδιο τον Ράμμο και τη στάση του. Ο Μητσοτάκης και ο Ράμμος εκπροσωπούν τα δύο πρόσωπα της σημερινής Ελλάδας. Ο ένας, δυστυχώς, είναι πρωθυπουργός. Ο άλλος, ευτυχώς, υπάρχει και εμμένει. Σε ποιον, αλήθεια, θα εμπιστευόσασταν τα κλειδιά, το σπίτι, την οικογένειά σας αν το ζητούσε η ανάγκη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter