Χρήστος Στέργιογλου: «Ζούμε σε ένα φοβερό καπιταλισμό που όλο τρώει» – Στο Docville αυτό το Σάββατο με το Documento

Χρήστος Στέργιογλου: «Ζούμε σε ένα φοβερό καπιταλισμό που όλο τρώει» – Στο Docville αυτό το Σάββατο με το Documento

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της «Μπερνάρντα Αλμπα» ο ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου ξετυλίγει το νήμα της ζωής του στον Αντώνη Μποσκοΐτη και θυμάται τα παιδικά του χρόνια, την χούντα, την εμπειρία της Νέας Υόρκης και τους μεγάλους δασκάλους του.

Ύστερα από χρόνια εξοστρακισμού, οι ερωτικές σκηνές επανέρχονται στο Χόλιγουντ. Η ερωτική επιθυμία απενοχοποιείται ξανά με ταινίες όπως το βραβευμένο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου. Από την Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Με αφορμή το θεατρικό ανέβασμα του έργου του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Η καρδιά του σκύλου», ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τα κεντρικά στοιχεία του σουρεαλιστικού και βαθιά πολιτικού βιβλίου.

Η ιστορία της Μαρινέλλας μέσα από τις συναντήσεις της με τον Γιάννη Ξανθούλη είναι το θέμα του βιογραφικού βιβλίου «Μαρινέλλα –Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια». Στο κείμενο της η Έμυ Ντούρου καταγράφει τις πιο ενδιαφέρουσες στάσεις στη ζωή της διάσημης τραγουδίστριας.

Το « Έγκλημα και Τιμωρία» του Φ. Ντοστογιέφσκι, σε θεατρική μεταφορά από τον Θανάση Τριαρίδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου μας μεταδίδει το ηλεκτρικό φορτίο μιας επερχόμενης καταιγίδας. Από τον Ηρακλή Λογοθέτη

Το προφητικό έργο του Φριτς Λανγκ «Metropolis» ξαναζωντανεύει στις 16 Ιανουαρίου στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» και η Έμυ Ντούρου με τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη παρουσιάζουν τις πιο σημαντικές στιγμές του φιλμ αλλά και του βιβλίου της Τέα φον Χάρμπου στο οποίο βασίστηκε η δημιουργία του Λανγκ.

Λίγο πριν ανέβει το «Ταγκαλάκι» στο θεατρικό σανίδι, ο Αντώνης Μποσκοΐτης θυμάται τη γνωριμία και τις κουβέντες του με τον συγγραφέα Ντίνο Χριστιανόπουλο που τελικά οδήγησαν στη δημιουργία του έργου «Ντίνος Χριστιανόπουλος – Το ταγκαλάκι» που παίζεται στο θέατρο Vault.

Ο Γιώργος Ίκαρος-Μπαμπασάκης γιορτάζει την ημέρα των Φώτων με Βάλτερ Μπένγιαμιν και Γκι Ντεμπόρ, ροκάρει με τον Ιμμάνουελ Καντ και αναγορεύει τον Έγελο πανκ φιλόσοφο.

Νέες φωνές στην ποίηση και στην αφήγηση. Ο Ηρακλής Λογοθέτης επιλέγει ένα αφηγηματικό δοκίμιο και μια ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Ίκαρος. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Πάνος Στασινός είναι νέοι, δυναμικοί και ιδιαίτεροι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter