«Χριστουγεννιάτικά δωράκια» Χρυσοχοΐδη με επιδόματα και προσλήψεις

«Χριστουγεννιάτικά δωράκια» Χρυσοχοΐδη με επιδόματα και προσλήψεις

Μπορεί προεκλογικά τα «γαλάζια» στελέχη της ΝΔ αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κατηγορούσαν το ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις στο Δημόσιο, με τις κατηγορίες να αφορούν βέβαια προσλήψεις μέσα ΑΣΕΠ σε Παιδεία και Υγεία, ωστόσο από ότι φαίνεται όλα αυτά δεν ήταν παρά στείρα αντιπολιτευτική τακτική που δυστυχώς έπιασε στην ελληνική κοινωνία με την βοήθεια των καναλιών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όχι μόνο προχωρά σε προσλήψεις ενστόλων, αλλά θεσμοθετεί την παροχή φωτογραφικών επιδομάτων στον διοικητή και στους περιφερειακούς συντονιστές Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα στο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή στο άρθρο 16 γίνεται λόγος για επίδομα 650 ευρώ στον Διοικητή του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και από 450 ευρώ στους περιφερειακούς Διευθυντές Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα το επίδομα έχει φωτογραφικό χαρακτήρα καθώς όπως επισημαίνεται στο ίδιο άρθρο «καταβάλλεται ακόμη και στην περίπτωση που στις ως άνω θέσεις διορίζεται συνταξιούχος του Δημοσίου». Σημειώνεται ότι στη θέση του επικεφαλής έχει οριστεί ο απόστρατος αντιστράτηγος και πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Παπαγεωργίου από τον περασμένο Αύγουστο.

Επίσης στο άρθρο 18 υπογραμμίζεται ότι με προεδρικό διάταγμα που προτείνεται από τους υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, θα μπορεί ο αριθμός 800 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου να αυξηθεί. Στην ουσία δηλαδή ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις συνοριοφυλάκων με απόφαση Χρυσοχοΐδη για την αντιμετώπιση των «αυξημένων μεταναστευτικών ροών» όπως αναφέρεται.

Επίσης το άρθρο 18 δίνει τη δυνατότητα για παράταση σε όσους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης προσελήφθησαν το 2019, να συνεχιστεί η θητεία τους και το 2020, καθώς επίσης και με δυνατότητα εκ νέου πρόσληψης και για τα έτη 2021, 2022 και 2023.

Βέβαια αν όλα αυτά τα θεσμοθετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα γινόταν ο κακός χαμός από τη ΝΔ του Μητσοτάκη που θα μιλούσε για προσλήψεις ημετέρων. Αλλά είπαμε όλα αυτά προεκλογικά, μετά τις εκλογές το τροπάριο άλλαξε και όλα έγιναν… κανονικότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter