«Χρόνια Πολλά» στον Μητσοτάκη από τους απλήρωτους και άνεργους στον επισιτισμό και τον τουρισμό

«Χρόνια Πολλά» στον Μητσοτάκη από τους απλήρωτους και άνεργους στον επισιτισμό και τον τουρισμό

135.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό επανέρχονται με ανακοίνωσή τους για να θυμίσουν στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου πως τους έχουν ξεχάσει στην ανεργία. Σημειώνουν μάλιστα πως το δικό τους πρόβλημα δεν θα είναι με πόσους θα κάτσουν στο τραπέζι αλλά τι θα έχει το εορταστικό τραπέζι. 

«Χρόνια πολλά» και «ευχές» απέστειλαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τουρισμό, με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας του ΠΟΕΕΤ.

«Οι 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό και οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό παρόλο που δεν θα έχουν οικονομική στήριξη τις ημέρες των εορτών, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και στην οικογένεια σας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Σημειώνουν ωστόσο:

«Για εμάς κ. Πρωθυπουργέ το πρόβλημα δεν είναι με ποιους θα επιλέξουμε να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι, αλλά ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;»

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενοι σε Επισιτισμό – Τουρισμό προς κυβέρνηση: Συγχαρητήρια μας κάνατε να πεινάμε

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση: 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ & ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό και οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό παρόλο που δεν θα έχουν οικονομική στήριξη τις ημέρες των εορτών, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και στην οικογένεια σας.

Αναλυτικότερα:

Οι 85.000 εργαζόμενοι στον Τουρισμό που μέχρι και τον Οκτώβριο ήταν σε αναστολή σύμβασης (534€ + ένσημα + μείωση ενοικίου 40%) τους οδηγήσατε πλέον στο ταμείο ανεργίας, δηλαδή στα 400€ χωρίς υπόλοιπες ευνοϊκές διατάξεις και το κυριότερο; Η πρώτη δόση του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ θα καταβληθεί μετά από τουλάχιστον 40 ημέρες από την υποβολή της αίτησης.

1ο ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό δεν είχαν το δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης, ελάχιστοι από αυτούς πήραν έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και δυστυχώς τίποτα άλλο από τον Αύγουστο ενώ η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς δεν έχουν εισόδημα από τον Μάρτιο του 2020 (εργαζόμενοι που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του ΟΑΕΔ για έκτακτη επιδότηση το Καλοκαίρι, εργαζόμενοι σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης).

Και φυσικά ευχές κι από τους εποχικά εργαζόμενους σε χειμερινές τουριστικές επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν φέτος εκεί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη γιʾ αυτούς.

2ο ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Για εμάς κ. Πρωθυπουργέ το πρόβλημα δεν είναι με ποιους θα επιλέξουμε να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι, αλλά ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;

Επειδή λοιπόν όπως πολύ σωστά λέτε και εσείς “τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά”, επιλέγουμε να τα περάσουμε μαζί σας στον δρόμο, κηρύσσοντας την 24/12/2020 Πανελλήνια ημέρα δράσης των εργαζομένων του κλάδου μας, ώστε τα πρωτοβάθμια Σωματεία μας σε όλη την χώρα, να πουν τα Κάλαντα που και αυτά θα είναι φέτος διαφορετικά.

Δεχτείτε λοιπόν τις ευχαριστίες μας για την ….στήριξη που μας παρείχατε (όπως και το 15Αύγουστο) και τις θερμότερες ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα, Υγεία και ευημερία το 2021.

Ελπίζουμε το νέο έτος να μας απαλλάξει από τον Κορονοϊό, ώστε να επιστρέψουμε στην δική μας κανονικότητα.

ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ!!!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter