Χρυσαυγίτικη επιχειρηματολογία Βρούτση στη Βουλή κατά μεταναστών (Video)

Χρυσαυγίτικη επιχειρηματολογία Βρούτση στη Βουλή κατά μεταναστών (Video)

Με την ακροδεξιά γραμμή του Άδωνη Γεωργιάδη για τους μετανάστες με ολίγο (έως πολύ) αντικομουνιστικό μένος εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Βρούτσης, το υπουργείο του οποίου μόλις πρόσφατα προσπάθησε να εμπαίξει τις ελληνικές οικογένειες με το επίδομα γέννησης βγήκε από τα ρούχα του με τις θέσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώνη.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κατσώνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί το ασφαλιστικό Πινοσέτ.

«Καταργείτε τους 3 πυλώνες. Ιδιωτικοποιείτε την ασφάλιση. Ο εργαζόμενος θα ξέρει τι θα δίνει αλλά δεν θα ξέρει ποτέ τι θα πάρει. Όλα θα τα ρυθμίζει η αγορά. Θα παίζει τα λεφτά τους σε προϊόντα ρίσκου. Τα Σωματεία θα απαντήσουν στο νομοσχέδιο σας. Το διάβασαν και το ξέρουν πολύ καλά», είπε ο Χρήστος Κατσώτης.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, στο συλλαλητήριο της Τρίτης και το αίτημα του για χορήγηση εθνικής σύνταξης χωρίς διακρίσεις.

Η τοποθέτηση του κυρίου Κατσώνη (που δεν ξεχώρισε Έλληνες και αλλοδαπούς εργαζόμενους) προκάλεσε τα ακροδεξιά αντανακλαστικά του Γιάννη Βρούτση, όπου στοχοποίησε τους μετανάστες για να εξυπηρετήσει τα ταξικά του σχέδια .

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όλοι οι κατατρεγμένοι της γης και όσοι ήρθατε από το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία κι απ’ οπουδήποτε αλλού, θα παίρνετε εθνική σύνταξη στην Ελλάδα», είπε για να προσθέσει πως το ΚΚΕ λέει ουσιαστικά στους μετανάστες «ελάτε στην απεργία για να πάρετε όλοι συντάξεις, αδιαφορώντας αν έτσι η σύνταξη των Ελλήνων πάει 80% κάτω».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αντέδρασε έντονα από τα έδρανα της Ολομέλειας καταλογίζοντας στον υπουργό Χρυσαυγίτικης κοπής ρατσιστικά επιχειρήματα, κατηγορώντας τον υπουργό ότι διατηρεί ατόφια την απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης εις βάρος των ξένων εργατών και των ομογενών οι οποίοι κυριολεκτικά έχτισαν τη χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter