Χρυσή Αυγή: Μετά τις ποινές ο δρόμος… προς τη φυλακή

Χρυσή Αυγή: Μετά τις ποινές ο δρόμος… προς τη φυλακή

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, το επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι η ανακοίνωση των οριστικών ποινών με την επιμέτρηση.

Αυτό σημαίνει ότι για τους καταδικασθέντες για περισσότερες από μία πράξεις, οι ποινές δεν επιβάλλονται αθροιστικά, αλλά επιμερίζονται με ποινή βάσης τη μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί. Δηλαδή, ένας κατηγορούμενος που έχει λάβει για παράδειγμα 6 χρόνια για μία πράξη, 2 για μία άλλη και 1 για μία τρίτη, δεν θα εκτίσει 9 χρόνια, αλλά η ποινή θα επιμετρηθεί με ποινή βάσης τα 6 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όταν επανέλθει η έδρα θα ζητηθεί η πρόταση της εισαγγελέως επί της επιμέτρησης των ποινών, ενώ στη συνέχεια θα αποσυρθεί εκ νέου για να συζητήσει επί της επιμέτρησης και στη συνέχεια να ανακοινώσει την απόφασή του επί των οριστικών ποινών.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μάχη για το κρίσιμο ζήτημα της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση επί της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης, προτού ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Σε ό,τι αφορά την ανασταλτική δύναμη της έφεσης, υπενθυμίζουμε ότι αναφέρεται στο κρίσιμο ζήτημα του αν η ποινή κάθειρξης του κάθε καταδικασθέντα θα εκτιθούν άμεσα ή αν θα λάβουν αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον δεύτερο βαθμό, δηλαδή στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter