Χρυσή Κορακάκη στο Μινσκ!

Χρυσή Κορακάκη στο Μινσκ!

Το χρυσό κορίτσι του ελληνικού αθλητισμού έφερε το πρώτο χρυσό ελληνικό μετάλλιο από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ.

 Η Άννα Κορακάκη κέρδισε την πρωτιά στον συναρπαστικό τελικό του σπορ πιστολιού από 25 μέτρα (το αγώνισμα στο οποίο αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο), μολονότι ήταν μόλις 6η μετά το τέλος των προκριματικών.

Στο φινάλε, μολονότι αγωνίστηκε τραυματισμένη, νίκησε σε μπαράζ με 3-2 την Ελβετή Χάιντι Ντίτχελμ και ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου. Οι δύο κοπέλες ισοβάθμησαν με 35 πόντους στην κορυφή. Τρίτη αναδείχθηκε η Βουλγάρα Μπόνεβα με 31 βαθμούς.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της η Άννα Κορακάκη δήλωσε: “Αυτός ο δεύτερος αγώνας μου ήταν μια δύσκολη διαδικασία που διαρκεί δύο ημέρες με βολές ακριβείας και βολές ταχύτητας, όπου το συνολικό σκορ σε στέλνει στον τελικό. Τα λάθη δεν επιτρέπονται, όλα είναι ρευστά, από μία κακή βολή μπορεί να βρεθείς εκτός τελικού. Η Αρούνοβιτς από τη Σερβία, που είχε κερδίσει το χρυσό στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., έμεινε σήμερα νωρίς εκτός τελικού από τέτοια λάθη. Πάλι κέρδισα το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα που δεν είναι το αγαπημένο μου!”

Η Κορακάκη είχε κερδίσει και ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ , στο ξεκίνημα των αγώνων.

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη που είχε δώσει η 23χρονη πρωταθλήτρια στον Νίκο Παπαδογιάννη για το Documento, τον περασμένο Ιανουάριο:: Άννα Κορακάκη: Ούτε έντομο δεν μπορώ να πυροβολήσω

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter