Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισης Λαγού και Πόπορη

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισης Λαγού και Πόπορη

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, απέρριψε σήμερα, ως απαράδεκτη τη δεύτερη κατά σειρά αίτησης αποφυλάκισης του Γιαννη Λαγού.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση. Όπως επεσήμανε ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής και κατ’ επέκταση, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Ο Γ. Λαγός ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν στη δικαστική αίθουσα, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κων. Πλεύρη.

Απορρίφθηκε και το αίτημα της Πόπορη

Παράλληλα σήμερα Τετάρτη εκδικάστηκε και το τρίτο αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Β. Ποπορη ήταν εν ενέργεια αστυνομικός που έδινε πληροφορίες στα στελέχη της Χ.Α. και έκρυβε μέρος του οπλισμού τους στο σπίτι της.

Η δικηγόρος της αιτούσας επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της αλλά και οικονομικά, μα τον εισαγγελέα της έδρας όμως, να κρίνει ότι αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη και για αυτόν τον λόγο πρότεινε απόρριψη του αιτήματος, όπως τελικά αποφάσισε και η έδρα κατά πλειοψηφία (4-1).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter