Χρυσό πάρτι 500 εκατ. ευρώ για νέα… «σκόιλ ελικικού»

Χρυσό πάρτι 500 εκατ. ευρώ για νέα… «σκόιλ ελικικού»

Πρόγραμμα για επανακατάρτιση έως 250.000 ανέργων κόστους μισού δισ. ευρώ (504 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για αποκαλύπτουν «τρύπα» τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Οι πόροι για το νέο πρότζεκτ αναμένεται να αντληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα διοχετευθεί σε παρόχους κατάρτισης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διπλάσιου κόστους στο κράτος για κάθε ωφελούμενο από το… αλησμόνητο «σκόιλ ελικικού», το οποίο εξελίχθηκε σε φιάσκο μεγατόνων το 2020 εν μέσω πανδημικής κρίσης. Τότε, το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων περνούσε μέσα από τα ΚΕΚ τα οποία φέρονταν να βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με κυβερνητικά στελέχη.

Το πρόγραμμα-φιάσκο των προγραμμάτων τύπου «σκόιλ ελικικού» και «μέτζη του νεουκτή» κόστιζε 1.070 ευρώ για κάθε ωφελούμενο, ενώ με το νέο χρυσό πρότζεκτ, το ποσό ανά άτομο ανεβαίνει στα 2.000 ευρώ.

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε από το υπουργείο Εργασίας στη «Διαύγεια» λίγο πριν τις γιορτές, στις 20 Δεκεμβρίου. Δύο ημέρες αργότερα, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προχωρούσαν στις σχετικές ανακοινώσεις.

Πηγή: datajournalists.co.uk

Διαβάστε επίσης: Φαινόμενα… «σκόιλ ελικικού» στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ

85 εκατ. € στο μαξιλάρι του Σκοιλ Ελικικού & μετζη του νεουκτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter