«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Μόναχο – «Πέταξε» στα 8.52μ. (Video)

«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Μόναχο – «Πέταξε» στα 8.52μ. (Video)

Άλλη μία σπουδαία διάκριση για έναν σπουδαίο αθλητή! Ο 24χρονος Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις μήκος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Μονάχου, «πετώντας» στα 8 μέτρα και 52 εκατοστά στην τέταρτή του προσπάθεια.

Με το εξαιρετικό του άλμα πάνω από τα 8,5 μέτρα, ο αθλητής από τα Γρεβενά σημείωσε ρεκόρ αγώνων. Ξεκίνησε με άκυρο άλμα και σταδιακά ανέβασε «στροφές» μέχρι την άνετη πρωτιά, με άλμα στα 8,35 μέτρα στην τρίτη προσπάθεια και στη συνέχεια στα 8,52μ. Μία προσπάθεια που «σφράγισε» το χρυσό μετάλλιο.

Πρόκειται για το δεύτερο χρυσό για την ελληνική αποστολή μέσα στην ίδια ημέρα. Είχε προηγηθεί η πρωτιά της 38χρονης Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 χιλιόμετρα βάδην το πρωί της Τρίτης.

Ο εκπληκτικός Τεντόγλου εκτοξεύτηκε στα 8,52 μ στην τέταρτη προσπάθεια του και κέρδισε εύκολα το χρυσό μετάλλιο, με νέο ρεκόρ αγώνων. Στον προκριματικό δεν είχε φτάσει καν τα 8 μέτρα.
Ο 24χρονος Τεντόγλου πήρε τον προβάδισμα στο δεύτερο άλμα, με επιδόσεις που δεν άφηναν περιθώριο αισιοδοξίας για ανατροπή στον Σουηδό Μόντλερ και στους άλλους αθλητές. Όταν  ξεπέρασε τα 8,5 μέτρα, τελείωσε πρόωρα τον τελικό μέσα σε αποθέωση από τους Γερμανούς θεατές.
O Τεντόγλου έκανε μόνο τέσσερις προσπάθειες, αφού άφησε τις δύο τελευταίες: άκυρη, 8,23 μ., 8,35 μ., 8,52 μ.
Ο Βρετανός Φίντσαμ-Ντιουκς, ο Σουηδός Μόντλερ και ο Γάλλος Πομερί πήδηξαν 8,06 μ., αλλά μόνο οι δύο πρώτοι ανέβηκαν στο βάθρο, αφού είχαν καλύτερες δευτέρες προσπάθειες.
Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης μετράει πλέον δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στον ανοιχτό στίβο (2018, 2022) και άλλους δύο στον κλειστό. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου Ιουλίου, στο Όρεγκον ο Τεντόγλου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, αλλά έχασε τη νίκη από τον Κινέζο Ουάνγκ.
Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έμεινε 12η στον τελικό της δισκοβολίας, με το φτωχό 56,10 μ.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter