Χρυσοχοΐδης από Μόρια: Σήμερα δεν είδε… άθλιες συνθήκες αλλά «πληρότητα στη διαχείριση του προσφυγικού» στη Λέσβο

Χρυσοχοΐδης από Μόρια: Σήμερα δεν είδε… άθλιες συνθήκες αλλά «πληρότητα στη διαχείριση του προσφυγικού» στη Λέσβο

«Με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση», όπως δήλωσε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφτηκε σήμερα τη Μυτιλήνη, όπου επιθεώρησε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ, ενώ προήδρευσε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και εμπλεκόμενοι στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης φορείς.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε και στη Μόρια όπου είδε με τα μάτια του τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο κέντρο, με αφορμή την καταγραφή 40 ατόμων στην πλειοψηφία τους Αφγανών που είχαν φτάσει στο ΚΥΤ εκείνη την ώρα.

Αυτό που έκανε ωστόσο αίσθηση είναι οι ίδιες οι δηλώσεις του υπουργού λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη, καθώς ότι δήλωσε ότι φεύγει «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί». 

Βέβαια δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που τα στελέχη της ΝΔ αναφερόμενα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια, έκαναν λόγο για «άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν», για «απελπιστική κατάσταση», ακόμα και για «χώρο ως ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον», όπως έγραφε σε επίκαιρη ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ή τα περί «διεθνή διασυρμού της Ελλάδας για τις απάνθρωπες συνθήκες» που δήλωνε προ μηνών ο τότε τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Για όλα αυτά δεν ειπώθηκε καμιά κουβέντα σήμερα. Τελικά τι από δύο ισχύει είναι καλό να το αποσαφηνίσει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη….

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter